Olyan mindenféle...

2009.02.23. 03:20

Nohát kissé lemaradtam a mesélesben.Arra készülünk már 2 7e, hogy elmenjünk egy közeli, nagyon szép vízeséses helyre , ahol voltunk már nyáron is.Ez egy kb. Tisza méretű folyó, aminek a 80%-a egy fő sodratban zubog nem túl meredeken, de eléggé vadul, olyan rafting-víz szerűen.A maradék meg mindenfelé amerre tud, óriási kocka szerű bazaltsziklák közt, medencéket vájva, vízeséseket alkotva.Na, erre lennék kíváncsi , hogy hogy néz ki a vastag mínuszokban, 1-2 méter hóval díszítve, szikrázó napsütéssel körítve.
Múlt 7vg-n nem akartunk menni, mert itt a városban volt -23 fok, vagyis kijjebb (beljebb) lehetett akár -30 is, az meg azért egy kissé már rázós.Most meg szél volt, meg sok felhő, napsütés sehol; úgyhogy egyenlőre kivárjuk a dolgot.Van még egy pár hónap a télből errefelé.
A kocsi is vacakolgat kissé, az ajtófagyások mexűntek, az újjnyi vastag glicerines paszta egész jól tartja a hátát a fagy ellen.
Az akksit ki kellet cserélni, nem akart szegény indulni.Szerencsére volt másik autó, elmentünk, megvettük, vissza haza.Reggel raknám be, persze, hogy túl magas.Nyelvórát lemondjuk, irány vissza a boltba, mivel a lecsukhatatlan motorháztető meg lefetyel a szembeszélben, szép lassan kell menni.Nagyon be voltam rezelve, mert ha a két pólust rövidre zárja a fölötte rezegő vas, akkor az történik, amit a Nagy-Bandó is megénekelt, hogy nem jön az áram se hosszú, se át, se tyű...meg esetleg leég a fél kocsi.Odaraktam ugye valamit szigetelésnek, de azt bármikor kifújhatja a szembeszél.De szerencsére nem volt semmi baj, kicserélték, beraktam, és öröm-boldogság.
Amúgy nagyon frankó az az áruház, rengeteg minden van a motorizációhoz (kocsi-motor-hajó-hórobogó), lakás-házfelújításhoz, konyhafelszereléshez, játékok, sport-hobbi, minden, ami kell egyben.Először megmosolyogtam a mindenféle csiricsáré szivárványszínű csavarkulcsokat, de a 10 év garancia azért nem lehet ok nélkül.Meg ugye, a "svédacél" akár mint jelző sem ismeretlen...Nem nagyon vannak bent a külföldi multi cégek(nem csak itt, más jellegű áruházakban se) rengeteg a saját márkás (gazdaságos, de jó minőségű) termék, ezáltal nem megy ki a bevétel az országból, és munkahelyeket is teremtenek/megőriznek.Nem biztos, hogy rosszul csinálják...
Amit viszont nem értek, hogy a Saab-autógyárat miért csak most próbálják meg megmenteni, önállósítani, amikor  a hardkór válságban már szinte lehetetlen...jó pár ezer ember munkahelye és egy nagy hagyományokkal rendelkező cég, amit lehet, hogy nem sikerül megmenteni.Akkor miért nem törödtek vele, mikor eladták az egészet a Zusának...?
Mostanra csak ennyit, mert megint hajnalodik, üdvözlet mindenkinek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr17959777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása