Dehogy pocsolya!

2009.08.13. 02:42

Először is pótlom az elmaradt képeket az új környékünkről.Van köztük pár új is.

Nagyon jó idő volt a múlt 7en, végig 26-27 fokos kánikula, lehetett járni csobbanni a közeli folyópartra.A képek tanúsítják, hogy nem pocsolyás a környék... :-) Az otthoni kék-zöld színű helyett itt szürke a víz látványa, de nem a kosztól.Teljesen tiszta, lelátni akár 2 méterre is, és nagyon jó meleg.Legalább is ahhoz képest, amit várna az ember. Van homokos part is, meg füves rész, stég, kikötő, minden.Jó pár motorcsónak is van kikötve.Féltem, hogy csupa olaj leszek majd a folyóban fördéstől, de szerencsére nem csurog belőlük.Már csak azért is féltem, mert a parkolókban elég sok az olajfolt.

Voltunk ismét Jokkmokkban, megnéztük milyen nyáron. Nem hittem volna, de ott is lehet fürdeni, legalább volt vagy 23-24 fokos, akár egy helyben is elvoltam, nem kellett pezsegni benne.Sose gondoltam volna, hogy akár a német tengerpartól 1500 km-re északra is lehet találni épeszű hőfokú vizet nyáron...Na de befejezem a csobbanós témát, bár nálam erről szó a nyár mindig... :-) Kaptunk a városban igazolást, hogy átléptük az északi sarkkört... :-) A múzeumban tudtam venni északi-fényes-dvd-t, ha szép, akkor kirakom valahová letölthetőbe.

Megvolt itt helyben az éves "sziget-fesztivál" is. A zenei pogromoknak már nem vagyunk célközönsége, még ha ismernénk őket, akkor se... :-) Hajó nem volt, viszont tobzódtak a lángososok, vagy 3-4 helyen is árulták.Tiszta szürreális látvány itt a világ végén a  piros-fehér-zöld zászlók látványa a bódékon.Próbáltam beszólni mindenhol, de sehol se beszéltek magyarul...Pedig Budapester, meg Ungerska volt a lángos neve.Tudnám, hogy honnan ismerik a kaját...?És miért van pont a lángos felé ez a kitüntetett figyelem...?Volt még egy Gripen, jött, körülnézett, csinált pár flikkflakkot oszt elment.Biztos, hogy nem a fesztivál része volt, bár akár lehetett volna programnak egy repülőshow is.Nem lett volna nehézség, itt a reptér, a katonaság, a vizek felett meg lehetne játszadozni.Az otthoni MIG-ek mennydörgő hangja helyett sziszegő, sípoló zaja van.Nagyon fura.Lehetett volna sétahelikopterezni, ez most kimaradt, de jövőre felmegyek, az ziher.

Most csak ennyi, de jövök nemsokára vissza a nyári útleírással, fotókkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr251306352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clear-water 2009.08.17. 09:30:20

Csao

a horgászatról semmi?

Üdv

weinstock-ek 2009.09.23. 11:03:16

sziasztok.
nagyon jo a blogg. mi is eszakon elunk,toletek 110 km-re eszakra.overkalixban. ha gondoljatok szivesen felvennenk vel;etek a kapcsolatot,mint kinn elo magyarokkal julius vegen erkeztunk,Izraelbol,2 gyermekunk van, 5 es fel ill.3 evesek.ha ti is igy gondoljatok,irjatok.
udv,Andi

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2009.10.20. 23:18:56

Hali !
Várom a folytatást! A képeitekkel kedvet csináltatok, hogy télen is megnézzük Lappföldet. Valsózinűleg március elején útnak idnulunk megint.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2009.10.21. 16:32:46

Szil5: Hajrá, nagyon helyes.Át lehet nézni Észak -Norvégiába is, a Lofoten szigeteire, több mint fantasztikus.

Grifftojás 2010.01.20. 00:17:14

Hahh, a langoson en is meglepodtem :), mondjuk kicsit delebbre vagyok,
de azert itt is fura volt latni.

A felenk szokasos fokhagyma meg tejfol helyett kaviar kerult a tetejere :D
süti beállítások módosítása