Szuperhold

2011.03.20. 04:05

Ismét némi érdekesség az éjszakai égbolton.Ezúttal nem zöld fény, hanem a nagyon közeli telihold érdemelt némi figyelmet.Van is egy remek cikk, amiben világosan leírják, hogy mi is ez az egész, és mennyire ritkán látható.Szabad szemmel nem igazán látni a méretkülönbségeket, de találtam egy képet, ami jól magyarázza:

 

Kipróbáltam, hogy nekem mit sikerül megörökíteni, elvacakoltam vagy egy jó órát a hideg balkonon, még szerencse, hogy ilyen jó fekvése van a háznak.Az eredmény végül is egészen tűrhető, itt van egy a képek közül, kattintásra nyílik a galéria néhány érdekesebb "elrontott" képpel kiegészítve.


 

Már csak azért is veszem a bátorságot kirakni, mert hogy odahaza állítólag eléggé felhős volt az éjszaka, nem biztos, hogy sok kép fog kikerülni a magyar netre...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr622754862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása