Itthon vagyunk, kérem szépen már több mint egy hete.Kb. elég is volt ennyi idő arra a híreket olvasgatván, hogy az összes esetleges honvágyunk és hazaköltözési ábrándunk a nullára redukálódjon.

Ma épp az aktuális baromság, amin kiakadtam, az az, miszerint a drágalátos kormányunk kitalálta, hogy elkezdik vegzálgatni a külföldi rendszámos autókat Magyarországon; mert lehet, adócsalást követnek el.Akinek nem triviális a dolog, olvasgathat a dologról itt és itt.Van jó néhány szintén külföldön élő kommentelő, és ők is vadul anyázkodnak.

Szóval jól kitalálták ezek a nyavalyás jogalkotók, hogy aki idegen rendszámmal furikázik magyar honban, az  megfordított kényszerrel igenis bizonyítsa be, hogy télleg külföldön él és nem adócsaló.Arról persze nem szól senki, hogy ez a bizonyítás hogyan is kellene működjön.És nincs is ilyen a világon sehol, hiszen ha valamit nem követtem el, azt hogyan lehet bizonyítani???Sok országban nem létezik olyan, hogy lakcímkártya (csak a svédek simán többet költözködnek egyik bérlakásból a másikba, mint hogy ezt egy hivatal aktuálisan, naprakészen kezelni tudná), se semmi egyéb lakcímet igazoló papír.Illetve amióta nincsenek határállomások és senki sem pecsétel az útlevelekbe, még csak a 183 nap tartózkodási időt se lehet egyértelműen meghatározni.

A kiváltó ok a legszebb:ha külföldön veszel autót, kötsz rá biztosítást (és emiatt külföldi marad a rendszám) és idehaza használod akkor adócsalást követsz el.Az nem érdekes, hogy az egész Európai Úniónak ez a lényege, hogy a tőke, munkaerő és áruk szabadon áramoljanak.Nyithatok cukrászdát Bécsben (ahogy reklámozták anno az eu-ba való belépést), vehetek autót a németeknél, vagy bárhol, ahol a legolcsóbb.Talán lehet, hogy mégis azt a rühes regadót kéne eltörölni, illetve elviselhető mértékűre csökkenteni?Hátha a szlovákok járnának ide autót vásárolni?Mert hogy persze, más országokban is van regadó, csak éppen nem a használt kocsi árának felét kell még egyszer kifizetni...
Előre félek, hogy hogyan kell majd nekem bizonygatnom (akár naponta többször is) valami nagy tudású barom hivatalnoknak, ellenőrző szervnek, hogy jogosan használok ilyen rendszámot.Gusztustalan törvénykezés, országirányítás ez; pfejj, köpni tudnék rájuk, tökmindegy, hogy milyen színű kormány van hatalmon...Hányingert keltően tipikus magyaros gondolkodás, hogy nem az okot szüntetjük meg, hanem a tünetet próbáljuk kezelni.Meg, hogy az únióból csak azt veszik át, ami az államnak jó; azt ami a polgárnak lenne jó, az le van sz@rva.
De már az se teljesen világos, hogy egyáltalán mi ez a kitüntetett figyelem az autók iránt.Ha én egy gazdag hülye lennék, és 3 millió forintért vennék egy kerékpárt, vagy 6 millióért egy arany étkészletet, kit érdekelne?A kutyát sem...akkor a kocsikra mi ez a nagy érdeklődés???Mennyiben más, mint ha egy hűtőszekrényt, vagy egy esztergagépet vásárolok?

Nincs ez így jól sehogy se, azt már minden esetre tudom, hogy magyar rendszámú autónk a büdös életbe nem lesz többet,már csak dacból se.És csak arra tudok biztatni mindenkit, hogy ha létezik valamilyen formában egy legális kiskapu, akkor annak szabad használni a kilincsét, zsanérját.Remélem ez a nagy hajcihő is ugyanolyan szánalmas próbálkozás lesz csak maximum, mint az eddigiek.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr392933318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása