Zárószavak a döntő után

2021.07.14. 10:31

Angol-Olasz döntő: 1:1, hosszabbítás után tizenegyesekkel az olaszoké az EB-cím

Hülye angolok, angol hülyék...(enyveskezű használtautó-nepperek!)
Hát hogy a francba gondolták azt, hogy az olaszok több évtizedes mázlijával szembe állítva az ő több évtizedes pechük majd elég lesz a tiziknél?Már a második percben vezettek, és volt idejük 120 percnyi, hogy még egy gólt rúgjanak.De nem, inkább visszaállnak, ahelyett hogy eldöntenék a meccset.Nyilván való volt, hogy a digajok is fognak legalább egy gólt szerezni, hiszen minden meccsükön rúgtak többet is; vagyis egy soványka 1:0-val nem lehet döntőt nyerni.

Erre szépen kényelmesen játszogattak, valszeg azt gondolva, hogy úgyis majd bemegy valami.Én szurkoltam nekik egy keveset az elején, szinte tényleg csak azért, mert kb 55 éve nem nyertek semmit, de hát ez nyilván nem volt elég.Egy kicsit nekik is jobban kellett volna akarniuk.Az olaszok szépen el is vitték a kupát, köszönhetően részben Southgate eszetlen taktikájának is, az utolsó percekben becserélt, szinte még be se melegedett játékosok mind kihagyták a büntetőket.Mit lehet erre mondani?

olaszorszag_europa_bajnok01_claudio_villa_gettyi.jpg

Olaszország Európa-bajnok! Fotó: Claudio Villa / Getty

Az is különös dolog volt, hogy az éremosztáskor az angol játékosok szinte mindegyike azonnal levette az érmet a nyakából.Ennyire nem becsülik meg egy európai világesemény második helyét?Mindezt úgy, hogy 55 évente nyernek valamit?Nem túlzottan nagy az arc egy kicsit?De igen, túlzottan.
(Megjegyzem, ez nem csak angol szokás valamiért, de azért nekik különösen pocsékul állt a dolog...)
Az angolok játékára visszatérve, egyszerűen nem lett volna igazságos, ha ők nyerik a tornát. Nem volt egyetlen meccsük sem, ahol kiemelkedőt nyújtottak. Könnyebb ágon, otthonról el sem mozdulva, egy gólos meccsekkel hozták az eredményeket.A görögök 2004-es és a portugálok 2016-os "menetelése" volt ilyen antifutball-jellegű.

vegso_agrajz.jpg

A végleges ágrajz és az eredmények. Grafika: nso.hu

Összegezve, "érdekes" egy EB volt a sok korán kiesett, sztárnak titulált csapat (német, francia, portugál, spanyol) miatt, vagy akár a jó pár kisebb nemzet feltűnő jó szereplése miatt (magyar(?), dán, cseh, svájci, stb).A sok kimaradt tizi és a furcsa mennyiségű öngól is váratlan dolog.
Ez utóbbiból, öngólból több volt idén, mint eddig előtte összesen...
A kapusok fejlődése viszont üdítő színfolt számomra, nevezetesen, hogy tizenegyes-rúgásokkor most már nem csak úgy állnak mint a lakodalmas szerv; hanem ugrálnak, szaladgálnak a vonalon, ezzel is idegesítve a rúgó játékost.És lassan elfeledik talán azt a hülye szokást is, hogy elugranak előre egy választott irányba, aztán lesz ami lesz.Van jó pár játékos, aki mesterien, sebészi pontossággal rúgja a tiziket, pl. Cé, vagy Hurri Kán, netán most Meggájver, aki szét is lőtte a sarokban a pókot, meg az odacsomózott kamerát is, ezekkel nincs nagyon mit csinálni.

meggajver_szetlovi_a_sarokban_a_kamerat_andy_rain.jpg

Meggájver kilövi a pókot és a kamerát a sarokból.Fotó: Andy Rain, Nézd meg videón is!

Viszont van egy csomó balf@$z, indiszponált, izguló, ügyetlen "gólvágó" is, aki képzetlen, gyáva, vagy bármi más indokból nem helyezi a labdát, nem ad megfelelő erőt a lövésbe, gurítja, az esetlegesen elugró kapus helyére lövi, netán panenkázza; ezeket a labdákat egy kiváró, előre el nem ugró kapus mind fogni tudja.És ha figyeljük a büntetőket, az ilyen pocsék rúgások aránya legalább 40-50%, amit ha megfog a kapus, az rengeteg.


A nyugati liPsi felfogás s3ggét nyaló UEFA viselkedése meg különösen hányingert keltő számomra, hogy a magyarok legkisebb, vélt "bűncselekményeit" is 3 meccses stadionbezárással torolják meg, példát statuálva; de a németek, angolok, franciák, vagyis a gazdag, nyugati országok szurkolóinak himnusz alatti füttykoncertjeit, vizespohár-dobálásait, nézők beszaladásait, meccs alatti-utáni szurkolói rendbontásait elnézik.
Kis túlzással a magyarok a hibásak akkor is, ha vendégségben (pl. német-magyar) voltak a meccsen, nevetséges.Itt van egy véleményposzt, amivel szinte teljesen egyet tudok érteni.Van egy magyar alelnök (Csányi Sándor) ebben az európai korrupt gittegyletben, de ahelyett, hogy kicsit visszahúzná a földre a többieket, vagy magyar érdekeket képviselne, a füle botját sem mozdítja, vagy esetleg csak nagyon megdöbben, lásd Honvéd-Krajovai Egyetem féle botrány, a romániai visszavágó, ahol még az elszenvedő csapat is meg lett büntetve.Dögöljenek meg, de hosszan tartó szenvedéssel...:-((

Szebeni Istvánnak, az egykori híradósnak is hogy úgy mondjam, megjött a véleménye a témában, neki is sok igazsága vagyon.

A poszt zárásaként a digaj csapat és Rossi mester tiszteletére álljon itt egy régi nagy sláger, magyarítva, átdolgozva, egy kellemesen idióta verzióban:

 Ez is már több, mint 20 éves, őrület...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8416627210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.07.14. 13:04:17

Ha megpróbálod megfejteni, hogy miért a magyarok elleni szigor, gondold át, hogy míg más országok vezetői rendszeresen elítélik a saját szurkolótáborukat rendbontás esetén, addig nálunk a szurkolói rasszizmus, buzizás a kormány helyeslése és támogatása mellett történik.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.07.14. 18:05:20

@h.kovacs: Oké, lehet, hogy elítélik a politikusok, de z még édeskevés, azok a rendbontások megtörténnek, és jó magasról van sz@rva rájuk a Zuefa által.Míg ha a magyaroknál van valami vélt szabálytalanság, akkor rögtön ugrik ez a mocskos banda büntetni.
Kedvencem volt az az eset, amikor meggyanúsították a magyar közönséget a Pappné elleni raszista stb bekiabálásokkal, erre meg a saját másik, szintén f3ka csapattársa kijelentette, hogy semmi ilyesmi nem történt...Vicc az egész, komolyan mondom.Ez egy politikai játszma, nem tudok másra gondolni.
süti beállítások módosítása