EB-köszöntő ismét!

2024.06.14. 11:58

Nagyon sűrűn szaladnak az évek, ismét fodball-köszöntőt kell írni.Az utóbbi 4 évben már harmadjára.Sajnos vébékre továbbra sem tudunk kijutni, ellenben az EB-k elérhetővé váltak, és egyre jobb a tendencia is, már nem pót-pótselejtezőn, nem is másodikként, hanem csoportelsőként sikerült kivívni a szereplés jogát.

Ahogy szoktam, megint játszom egy kicsit a tippekkel.

Magyar-német-svájci-skót a csoportunk, az első kettő biztosan továbbjut, a harmadikok egy része is, köszönhetően a korábbi évek létszámbővítésének.

A németek, hát a németek, ezek olyanok, hogy bármire képesek.Láttunk már eső-kelő dojcs válogatottat az utóbbi időkben, 2023-ban 11 meccsükből 3 nyereség, 2 dönci és 6 vereség mérleget tudtak összehozni.

De én egy percig sem írnám le őket, bármikor meg tudják rázni magukat, a valódi fontos tétmeccsekre felhergelődnek, ráadásul a hazájukban lesz rendezve az egész torna, és lehet, hogy a bírók is inkább nekik fújnak majd.Szóval ellenük nem látok esélyt a 3 pontra, inkább csak egy döncire.

Svájc, a menekülttábor-válogatott, na, ők már azért inkább verhetőek, bár az utóbbi 10-15 évben a kijutásokért vívott selejtezőkben mégiscsak ők törtek elég sok borsot a mi orrunk alá.Itt lenne a lehetőség elkapni őket és móresre tanítani.Elnézést a kifejezésért, de aki nincs képben, annak: gyakorlatilag a svájci az albán második válogatott, kiegészítve sok egyéb, még csak nem is európai színes egyéniségekkel, és mindezt tolják az arcunkba svájci nemzeti válogatottnak.Hihetetlen idegesítő számomra.Persze máshol is előfordulnak nem teljesen originál játékosok, de ennyire durván, mint a svájciaknál, sehol nem tolják a szert.A 27 fős keretükből talán tíz ember az, akinek volt svájci öregyanyja-öregapja.Szerintem felháborító.Egy klubcsapatben elmegy az ilyesmi, de ez a válogatott, a betyár mindenségit!Szóval el kell őket kapni, a vágyvezérelt tippem az, hogy nyerünk de a valóság inkább a dönci kiharcolása.

Skócia az utolsó, a leggyengébb az ellenfelek közül.Nem aszondom, hogy egyértelműen gyengébbek nálunk, de a svájci-német csapatokhoz képest legalább egy polccal lejjebb vannak.Meg kelene őket csapni,mert hát kit verjünk meg, ha nem a legkarcsúbb ellenfelet?Sikerülni is fog, Szvoláziék legyűrik majd a szoknyás népek csapatát.

Álljon itt ez mind számokban is:

A-CSOPORT 

JÚNIUS 14., PÉNTEK  21.00, München: Németország–Skócia   2:0

JÚNIUS 15., SZOMBAT 15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc 2:2

JÚNIUS 19., SZERDA 18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG 2:2

JÚNIUS 19., SZERDA 21.00, Köln: Skócia–Svájc 0:3

JÚNIUS 23., VASÁRNAP 21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG 0:2

JÚNIUS 23., VASÁRNAP 21.00, Frankfurt am Main: Svájc–Németország  1:3

És a csoporttabella: 


1. Német 7 pont

2. Magyar 5 pont

3. Svájc 4 pont

4. Skót 0 pont

 

Esetleg megengedésként a svájci és a magyar sor felcserélődhet, lényeg az, hogy minimum a harmadik helyen szeretném a továbbjutást.

De ez csak én vagyok, a negatív valóság majd lehet, hogy vastagon arcul csap, amit el kell majd viselnem.

A pozitív csalódást nem lesz nehéz elfogadnom.

Hát ennyi az én kis tippjátékom, ha bárki meg-tippszmikszüli, akkor csakis saját felelősségre.A veszteségből nem vállalok részt, a nyereményből viszont osztalékot követelek!

Legyen még itt egy indexes szavazás végeredménye, mely szerint az olvasók hová várják a legvégén a magyar válogatottat:

focieb_2024_szavazas_az_eb_elott_a_vegkimenetelrol_brohaha.JPG

Ahogyan azt kell is egy egészséges önbizalommal teli szurkolótábortól!

:-)))

A lányainktól-asszonyainktól ismételten türelmet és megbocsájtást kérünk, a férfi ilyenkor focitorna idején állattá válhat, kocsmákban tivornyázva sörszagú-borízű éneklésbe, óbégatásba is belekezd, csapatostul vonul, hülye színű és formájú ruházatba bújik, igyexik mindennel zajt kelteni; de ilyenkor ez a normális.Hogy aztán a torna végén mindenki elcsendesüljön és visszaváltozzon normális családapává, fiúvá, férfivá, kollégává.

Bocsássanak meg nekünk erre az egy hónapra, nem lesz könnyű, de egyszer el fog telni.

De ma estétől induljon a foDball, essen szét a ház!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4718427947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2024.06.14. 12:41:28

Valamiért Svájctól jobban tartok mint a németektől. Sztem svájccal vagy 0-0 lesz, vagy 1-0 oda.
süti beállítások módosítása