A poszt-toló igencsak felháborodott a konkurens csapatok bundameccsein, de már kezd múlni.A fél magyar média, és a blogger is benézte a "svájciakat", még mindig túlságosan jók sajnos.Hát majd legközelebb.Némi sopánkodás és elmélkedés a hajtás után.

Ez sajnos nem sikerült.Nekem sem, a tippjátékkal elszaladt velem is a ló, de hát ez csak egy tippelés volt.
Viszont a tabellát, a pontokat elég jól sikerült megsaccolni, a helyezésekben is majdnem összejött a valós.Ennyire sok időt kiesett csapat meg még nem töltött feleslegesen az EB-n, ezt is fel lehet írni a kéménybe korommal.
Az is egyértelmű volt, hogy 3 vagy 4 pont minimum kell a továbbjutáshoz, de még így sem biztos, hogy maradhattunk volna.Az csak a hatpontos kimenetelnél sikerült volna, de mi még nem nyerünk meg háromból két meccset akármelyik három ország ellen, itt még nem tartunk.

csoportvege.JPG

Ez lett a csoportunk vége, a valós tapasztalat szerint mindkét csapat jobb volt nálunk.Grafika: Csakblog

 

Szóval, kiestünk, mert gyorsabban szerettünk volna fejlődni, mint amennyire tudunk.Az is igaz, hogy a Mister is kissé elszámolta magát, illetve ellentmondott a saját, korábbi elveivel, lásd meccsrutin nélküli Fiola, Szalai Attila, stb játszatása.
Hiba volt továbbá az egész svájci csapat lenézése, illetve az első 60 perc nekik ajándékba adása.
A németek ellen nem tudtunk nyerni, hát van ilyen, az volt a csoda, hogy az előző 3 meccsen veretlenek maradtunk ellenük, ennek is vége kellett legyen.
A skót meccs 3 pontja a miénk lett, de először is milyen áron, illetve milyen szenvedéssel, szinte senki nem hitt már az utolsó támadásunkban.
Azt már tudjuk, hogy pár játékos erősen túl lett értékelve a mieink közül (pl. Szoboszlai, Kerkez; előbbit talán én is kicsit túldícsértem korábban...), illetve pl Orbán Vili legendásan jó védőjátéka is tud csődöt mondani (épp csak három bekapott gól fűződik a nevéhez).

Más részről meg kiestünk, mert hitvány, féreg, jellemgyenge konkurens országok játszottak a tornán, vagy 4-5 csapat, amelyikek durván megalkuvóra vették az utolsó meccseiket.Dióhéjban azoknak, akik nincsenek képben, nem nézik a tornát: A csilliárdos keretértékű angolok nem "tudtak" (=akartak) nyerni a nudli szlovénok ellen; a 2016-os EB-győztes Portugáliának meg "nem volt kedve" még egy döncihez sem a bolhavesényi Grúzia(!!!) ellen; így inkább bevállalták a 2:0-ás égést.A belgás csoportban sem akart senki se győzni, mindenki a 4 pontra gyúrt.Hát, nem összejött ez is, éééééééérdekes.És ezek az angol, portugál, belga, stb. játékosok mondják profinak magukat és képviselik a nemzetük válogatottját a tornákon.Pfejj, hányinger.
Megkockáztatom, ezt direkt szándékosra se lehetett volna így mexervezni, nem sikerült volna valamilyen becsúszó hiba miatt.De a "véletlen" az bezzeg összejött...

ezkellettvolna.JPG

Ez kellett volna sikerüljön.Egyik sem egy lehetetlen küldetés, csak hát ha már a szándék sincs meg, úgy nehéz valóban...Forrás: Index

Remélem, az angol, portugál, belga, stb. kutya csapatok kiesnek azonnal, az első ellenfelüktől.Legalább is szereztek egy hardkór ellendrukkert maguknak a személyemben.(És ezt vehetik fenyegetőzésnek is!)
Ha egy grúz-szlovén döntő lesz a vége, annak is inkább fogok örülni.
Azt nem tudom, a portugálok, angolok, belgák a saját szurkereikkel hogy tudnak elszámolni ezt a hitvány játékot tekintve?
A 40 éves Cé-n lehetett látni egyedül akaratot a győzelemre.
Ejj, ha ezt tudom, akkor milliókat tettem volna tippszmikszen a grúzok győzelmére, angolok döncijére...aki meg merte játszani, ordas nagyot kaszálhatott.

Felejthetetlen lett ez az EB, ahogy Szoboszlai ígérte, csak éppen nem pont abba az irányba, ahogy szerettük volna...
Abban sem volt szerencsénk, hogy az összes csoport utánunk játszott és tudták, hogy mit kell csinálniuk.Illetve a szerencse általában véve is elpártolt tőlünk, pedig az elég erősen benne volt mindig is a magyar válogatott "üzleti tervében".

tizennyolcadik.JPG

Tizennyolcadikok lettünk, sajnos a továbbjutó 16-ba nem fértünk bele, de nem sok híjja volt.Grafika: Csakblog

Pro és kontra:
Nagyon jó, hogy már a harmadik eb-re jutunk ki zsinórban, ráadásul egyre jobb formában és ott is tudunk már azért győzni is, még ha úgy is, ahogy.Az előző 30 évben ez ismeretlen fogalom volt.
Viszont az is igaz, hogy egyedül egy tök kuka skót csapatot győztünk csak le, azokat is csak a Varga Barni-féle sérülés miatti hosszabbítás legvégén, a 110. percben lőtt góllal.Majd valakik biztos levonják a végső következtetést, hogy sikeres volt-e-é ez az EB, vagy sem.De az már nem én leszek, meghagyom másoknak.

Rossi
Nem tudjuk, hogy marad-e vagy megy-e; ha marad, óhatatlanul el kell felejtsen néhány játékost és minimum részben meg kell újítani a szereplőgárdát.Ha meg megy, akkor meg az lesz a baj, hogy ki jönne olyan, aki értelmes is, és a tudása is használható a speciális magyar fodballközegben. Illetve ki tudna ebből a keretből többet kihozni?Sztáredzőre eztán sem lesz pénz vagy szándék; kókler meg olcsón sem hiányzik, volt már jó pár belőlük...

Csoportmeccsek rendszere

Erősen kellene valamilyen változás, nem csak miattunk, magyarok miatt.
Ha lehet, felejtsék el ezt az egész szerencsétlen, részben csoportharmadikos továbbjutási rendszert.Valahogy dolgozzák át a Zuefáék az egészet, igazságosabbra, ne legyenek előnyben a később játszók, ne lehessen ilyen könnyedén, félvállról venni az utolsó csoportkörös meccseket; ne lehessen taktikázni a várható ellenfelek kikerülésében; legyen éles, izgalmas minden párharc.Pl ha marad is a 24 kijutó válogatott, akkor előre venni az azonnali kieséses szakaszt, így szépen, lépcsőzetesen lefelezni folyamatosan a létszámot 24-12-6-3 csapatra.És akkor, a három legjobb valahogy eldöntené a végső dobogós helyezéseket.Vagy valamilyen számítással kivennék a leggyengébbet a háromból és a maradék kettő játszaná a döntőt.
Bárhogy, akárhogy, de ezt így ne folytassák mert gazemberség.
Ha a BL-ben meg tudták csinálni (lásd idén ősztől), meg volt a szándék, akkor a VB-EB tornákon is meg lehetne, kellene.

Ha lesz még valamilyen felindulás vagy öröm, és kijönne még némi közléskényszer az EB-vel kapcsolatban; akkor lesz még poszt is, de az is lehet, hogy nem.Valamelyik a kettő közül.

Viszont ősztől indul a Nációk Ligája és aztán nem sokkal később kezdődik a 2026-os VB-selejtezők sorozata.Legkésőbb akkor jövök én is majd újra okoskodni, játszani a nem létező eszemet a témában!Mert hogy Magyarország a tízmillió fodballszakértő hazája, akkor majd pont én ne értenék hozzá??
:D

*Frissítés: azóta a műsvájciak tovább mentek, a brit(t) kutyák meg majdnem kiestek, de csak majdnem.Mennyire kár, pezsgőt bontottam volna, ha sikerül...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6518438265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása