Már megint foci.Igen mert muszáj, nagy dolgok voltak most ősszel, amiket eddig sose láttunk, meg kell emlékezni róla.Eredményes, szívderítő, boldogságot okozó játék .Gyere, olvasó, klikkelj a tovább gombra, megint vagy egy poszt némi örömködésről, megmondásról és puffogásról. A focihoz úgyis mindenki ért, én is hadd mondhassam már el, na!

Huhh, ez a vasárnapi meccs, erre nem voltam felkészülve.
Már az előző kettő éppen-hogy-csak sikerült dönci (Litvánia és Bulgária ellen) is azt sugallta, hogy a végére szinte teljesen elfogyunk, és akkor a mondd, te negróék elleni első félidő még szóba sem került.
Hittem, hogy a fiúk komolyan veszik ezt az utolsót is, hogy fontos lesz nekik is a büszke helyezés, már csak az EB-ellenfelek sorsolása miatt is.

És erre mit látunk az első 45 percben? Egy lélektelen, balfék játékot, ahol csak üldözzük a labdát és a montikat.A második felesben az ellenfél kapuscseréjénél valami megmozdult bennem, magam se tudom, miért, hogy na, talán mostantól.
És lőn, jött Beb@szlai (a továbbiakban Beba), megrázta magát és rúgott pár perc alatt kettőt is, megfordítva az eredményt, és a majdnem tizit is majdnem beverte, amiből a kipattó sikerült csak.Remélem, tényleg sztár lesz ebből a Beba gyerekből, bár már most is nevezhető annak.Az újkori Détári, Nyilasi, Törőcsik lehet belőle, vagy még több is, nagyon remélem, hogy sem elkallódni, sem megsérülni nem fog.A lehetőségei korlátlanok a régi magyar spílerekéhez képest, kívánom neki, hogy sikerüljön egy valódi sztárkarriert felépíteni a klubjában és a válogatottban.

bebaszlai.JPG

 Beba, a mi új fodballsztárunk!


Nagyon jó érzések uralkodtak el rajtam, ilyet még sosem látott az én generációm, és más generációk sem láttak mostanában.Veretlenül, csoportelsőként, hazai meccsen fiesztázva és meg van a második kalap is a sorsolásra, jihajj!!Az utóbbi 30 évben az ilyen meccsek, amik most rendre vereségből döncivé, vagy dönciből nyereségbe váltanak, ha kell az utolsó percekben is; szóval ezek régen maradtak vereségek, vagy a döncikből lettek azok az utolsó perces bekapott gólok miatt.Rettenetes, reménytelen időszak volt, elkeserítő, a számolgatásokban persze világbajnokok lehettünk volna végig, de a kijutás az sosem jött össze, mindig csak a legjobb lemaradó státusz volt a mienk.

Beba mellett még FiDibusz, a Fradi kapusa is nagyon nagyot domborított.
Alapból nem nagyon kedvelem, mert egy vonalkapus, képtelen akár csak pár métert is kijönni a szögletekre, beadásokra, és ezt már az ellenfeleink is tudják, minden bekapott gól így szokott esni, az aznapi is így történt.
De ezen a meccsen a második félidőben az a sziporkázás, néha dupla, meg tripla mentéssorozat, hát ezt csak megsüvegelni szabad.
Kiváló reflexei vannak, de valaki tanítsa már meg kilépni az ötösig, könyörgök!

tabella_vegso_magyar.jpg

A végső idei selejtezőtabella.Mikor láttunk ilyet utoljára??Grafika: NSO

 

A svédek ugyanebben a sorozatban erősen leégtek a zsírjukra, például az azeri meccsükkel, ahol kikaptak hárommal, még egyszer, a rettenetes fodballnagyhatalom Azerbajdzsán ellen!! Ráadásul az utolsó gólt félpályáról kapták, megalázó módon, teljesen szétesve.Az egyel korábbi, belgák elleni meccs előtti rettenetes szurkológyilkosság elhiszem, hogy rányomta a bélyeget a hangulatukra, de azért egy hónappal később nem lehet már erre fogni a vereséget.Az utolsó meccsükön megverték Eszetországot, de az már nem osztott-szorzott, a svédek otthonról nézik az EB-t.
A saját csoportjukban csak a harmadik helyet szerezték meg, sok ponttal lemaradva a kijutástól.Pedig jó lett volna, ha sikerül nekik is, nagyobb lett volna idekint a haccaccáré nyáron.

malmo_bajnok.jpg

Forrás: MalmöFF Twitter


Szót kell még ejteni a svéd bajnokság befejeződéséről, részben pont a magyar válogatott miatt is.A Malmö lett idén a bajnok (Svédországban tavasz-őszi bajnokság van, november végén hirdetnek bajnokot, amely csapat aztán a következő nyár közepén kezd a nemzetközi kupákban), inmáron 23.-jára, grat nekik.(Nem szoktam sose nézni amúgy a svéd bajnokikat, amelyik tévécsatorna adja, olyan nincs nekünk előfizetve, nem túl színvonalas bajnokság, kábé, mint a magyar mennyei1, de a svédeket még csak nem is ismerem, szemben a magyarokkal, ugye...).Ami az érdekes, hogy a Malmöben van egy kiváló magyar gyerek, Sebastian Nanasi, kinti család sarja.Idén majdnem gólkirály lett (második hely), és ezzel együtt is megválasztották a liga legjobb játékosának.És még csak 21 éves.A svéd válogatottban tétmeccsen a felnőttek között még nem szerepelt, és valamiért eléggé hezitálnak meghívni őt, bár az is igaz, hogy innentől kezdve másik szövetségi kapitány lesz Svédországban.
Vagyis a magyar Emelesz, ha lenne egy kis eszük, akkor lecsaphatna erre a srácra, behívva őt a magyar válogatottba.Korábban volt már egy ilyen lehetőség, de az ostoba barmok elbökték, a szintén kinti család sarját, Gyökeres Viktort nem tudták elcsábítani, vagy azért mert tehetségtelenek az ilyen "marketinghez", vagy ha meg se próbálták, akkor azért ostoba fajankók.Szóval most lehetne ismét pluszban egy kiváló csatárunk, hahóóó Emelesz, egy kicsit oda kéne figyelni!!!Már csak azért is, mert jelenleg a magyar válogatottban van nagyobb perspektíva a svédhez képest.
Illetve azért is, mert a dicső magyar akadémiai rendszer úgy sz@r ahogy van, egy pénztemető, egy vagyonkicsatornázó tao-forrás csak, tizenévek alatt a 10-15 akadémia egyetlen komoly, valamire való játékost sem tudott felmutatni.Néhányan néha felkerülnek ideig-óráig valamelyik első ligás magyar csapatba, hogy aztán minimális játékpercek után elzavarják őket az nb3-as tartalékok közé.

Ha meg nem tudunk kinevelni, akkor legalább a külföldön élő tehetségeinket szedjük már össze, akiknek van magyar felmenőjük és ezáltal, joxabály szerint is magyar válogatottak lehetnek.Nem feltétlenül szép dolog ez, más munkájának a gyümölcsét learatni, de más országok is dugig vannak ilyen játékosokkal, és amit a szabály megenged, azt nem tilos csinálni nekünk, magyaroknak sem.

Így lett hazai válogatott korábban Kerkez Milos, Négó Lajos, Orbán Vili és Stílus Kálmán is, és pont ezen játékosok kiesése (Sallaival és Vargával súlyosbítva) okozta most, ősszel az utolsó 3 meccs minden nehézségét.A "honosítás" sajnos létfontosságú, láttatja, hogy a Rossi-csapat még nem elég erős nélkülük, a külföldön futballozó csapatgerincből ha kiesnek játékosok, akkor szinte nincs kiket a helyükre állítani.Persze én is jobban örülnék, ha 100%-ig magyarországi srácokból állna a válogatottunk, akik mind beszélik is a nyelvet, és a hazai utánpótlásképzés kiváló gyümölcsei, de ilyen csapat jelenleg nem tud eredményt elérni. Már pedig mindannyian pont az eredményekre szomjazunk a legjobban, úgy cirka 1986 óta. Amióta vannak ezek a külföldről "importált" srácok Rossi időszakában, azóta vannak eredmények is. Érdemes a betett linkeket elolvasni.

molino_csapat.jpg

Innentől kezdve várhatjuk a december eleji sorsolást, ahol ellenfeleket kapunk az EB-s meccsekre.Hogy inkább gyengébbek legyenek ezek a csapatok, hogy könnyebben továbbjuthassunk; vagy inkább erősebbek, hogy igazi felmérő legyen az ellenük vívott találkozó, ez megint egy jó kis elmélkedési lehetőség, talán majd lesz róla poszt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3118263309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása