A 16 között...

2021.07.03. 00:35

(A poszt elején elnézést kérek, a sok "mai" eredmény végett; ez igazából egy folyamatosan frissített szöveg, jó része már napokkal ezelőtt meg volt írva.Most meg már nincs kedvem átfogalmazni.Remélem, azért érthető.)

Devalválódik a tovább nem jutásunk és a halálcsoport elnevezés is, ugyanis szégyenszemre a portugálok és a franciák is kiestek idejekorán, ma meg lehet a németek is búcsúznak.Lehet, hogy korai volt még a nagy dicséret, nem mi voltunk jók, hanem az ellenfelek sz@rok?

A horvátok (egyes idióták képesek Horváthoknak írni őket, mintha legalább is egy család lenne... :D ) óriásit meccseltek a spanyolokkal, 8 golátó egy találkozón, szuper jó játék volt.Modricsék majdnem egyenlítettek másodszor is, bár a végén már nagy is lehetett volna a különbség a spanyoloknak.Mormotáékat korábban erősen leírták (velem együtt) , hogy nem tudnak gólt szerezni, hát most megmutatták rendesen, hogy mégis képesek.Nem különben a svájci-francia meccs, busszal beparkolásnak itt sem lehetett nyomát sem felfedezni, látszik, nem Murinnyó az edző.
Pappnéék óriásit égtek (a BL és a saját bajnokságuk után...), motiválatlan, beképzelt, koncentrálni nem képes bagázs, a 75. percben még 3:1-re vezettek, onnan csúcs azért kiesni.A hosszabbításban mutatott  impotens játék után éppen a kis éxerteknős volt az, aki ki tudta hagyni a tizenegyeseknél a gólt, ezen ment el az egész.Valszeg egy kicsikét helyre billen az egójuk, meg Pappnénak is lejjebb száll az ázsiója.Meg az Ázsiája is.

A svájci menekülttábor-válogatott számomra még mindig erősen irritáló, a franciáknál is van pár "színes egyéniség", az igaz; de ott kicsit jogosabban szerepelnek azok azért.Lévén, hogy a franciáknak voltak gyarmataik, nem is kevés, ahonnan manapság "szállingóznak" vissza az anyaországba rendesen, és azok állampolgároknak is számítanak tudtommal.Na de hol volt valaha is svájci gyarmat??Vagy mondjon már valaki egyetlen svájci tengerparti kikökötővárost legalább?!?Ugye, hogy ugye?

Az általam mindig szurkolt hollandok kiesése is egyértelmű csalódás, sokan emlegetik, hogy belenyúlt a bíró a meccsbe a kiállítással, szerintem meg helyesen döntött, ami piros lap, az legyen már megadva.
Ennek a holland csapatnak 9 játékossal is nyernie kellett volna a gyenge csehek ellen, legalább is a csoportmeccsek alapján.Elképesztő formai ingadozásoknak lehetünk tanúi.
Aminek viszont örülök, az az, hogy a dánok egyre jobban játszanak, egyre szebb játékkal győznek (a copfos Béluskáékat egy sima 4:0-val küldték haza) és a csatárjuk, Eriksen egészsége is jó irányba fejlődik a szívleállás után.Őrület, hogy az ipse 5 percig halott volt, egy ki tudja milyen világban járt ez alatt.Remélem egyszer megtudjuk valami interjúból, hogy mit tapasztalt odaát, nagyon durván érdekelne...
A belgák egy feledhető meccsen ütötték ki Cééket, azon az egy gólon kívül nem sok mindent lehet említeni arról a 90 percről.Cének szinte még momentuma sem volt, neki is erősen kezd lejtmenetbe váltani a karrierje.A digók hoznak egy megbízható szintet, simán léptek túl az osztrákokon, talán még a 4-be is bekerülhetnek.Örültem, amikor 2018-ban pont a svédek ütötték el őket a kijutástól/bejutástól, most viszont továbbra is kíváncsi vagyok, hogy mire lehetnek képesek.

Angol-Német 2:0

Font Sterling és Hurri Kán golátója kiejtette a Kéziváltós (érted, ManuAl...) Neueréket!
Elképesztően durva, hogy nincs már senki nagycsapat a csoportunkból.Ezexerint halálcsoport helyett tényleg csak haláli csoport volt?Komolyan, nem tudom, mit gondoljak.Rettenetesen fájó ez így utólag, hogy ez a három sztárnak titulált banda is csak minket tudott  "elintézni"...Vagy lehet, hogy mi voltunk azok, akik lefárasztották, kicsinálták ezeket a szuper csapatokat, akik így már semmire sem voltak képesek egy felesleges továbbjutás után? :-)
Értelmezze mindenki ízlése szerint.
Visszatérve a mai eredményekre, lehetett volna ez simán 2:2 is, ha az eszetlen Müller, meg a Haver-c berúgja, amit be kellett volna.Helyette mehetnek ők is nyaralni...Hol van már a portugálok elleni henger, kérem?Lehet, el kellett volna tenni pár gólt onnan erre a meccsre, és nem elszórni a csoportban.
Közben lehullott az első edző feje a porba, Hollandiában véget ért De Boer kapitánysága.A németeknél már tudott volt, hogy távozik Löw és a fhansziáknál is rezeg a léc meg inog a pad Deskampsz alatt.

Svéd-Ukrán 1:2

A svédeket elég nehéz azzal vádolni továbbra is hogy szép futballt játszanak, ez látszódott a legutolsó meccsükön is.Legutolsó, mert bár két megpattanó lövéssel sokáig dönci volt, de a végén az ukránok eldöntötték.Épp ültem volna át a net elől a tv elé az utolsó percben, és látom, hogy az exxovjetek extázisban, a svédek a füvön kiterülve és le is fújták.Pedig már vártam a tiziket.Na mindegy, Anglia ellen úgysem termett volna nekik semmi, ahogy az ukránoknak sem fog.Az is szép volt, hogy a svédek csoportelsőként eddig is eljutottak.Senki nem hitte volna ezt sem.

agrajz.jpg

Grafika: Nso

És akkor már legyen aktuális a poszt, frissítsük a mai eredményekkel is:

Svájc-Spanyol 1:1 , tizikkel spanyol tj.

Általam egyik sem igazán kedvelt csapat, valahogy azt lett volna jó kibulizni, hogy egyik se jusson tovább...
Egy mázlis góllal spanyol vezetés, majd svájci egyenlítés és piros lap után a hegyi albán csapat mázlisan kihúzta a tizenegyesekig.Ott viszont egy rémes előadást láthattunk, mindkét csapat sportot űzött a büntetők megcsúfolásában, szerencsére a spanyolok egy kicsit kevésbé.
Az albán-b csapat meg mehet szépen hazafelé végre, így is kicsit később, mint az jó lett volna.
Korábban is feszegettem már ezt a témát, de most ide teszek egy listát a keretükben lévő "külföldiekből":
Svájc válogatott keretében, ami cirka 28-30 ember, 18 légiós van:
Shaqiri, Xhaka, Mehmedi, Behrami, Džemaili, Ajeti (koszovói albán)
Moubandji, Embolo, Mvogo (kameruni)
Akanji (nigériai)
Seferovic (bosnyák)
Djourou (elefántcsontparti)
Drmic, Gavranovic (horvát)
Zakaria (kongói)
Fernandes (portugál)
Rodríguez (chilei)
Djibril Sow (szenegáli)

források: wiki, transfermarkt

Nem akarok rasszistának látszódni, külün-külön egyik játékossal sincs semmi baj, azzal sem, hogy honnan származnak, meg manapság már minden nemzeti csapatban van 1-2-3 "érdekes" név; de azért, hogy ezeket a fickókat együtt "svájci" válogatottnak nevezzük, az egy kicsit erős, minimum.
Ennyire durva arány sehol máshol nincsen Európában belül a behonosított, bevándorolt vs "originál" játékosok arányában.És hogy ezt miért engedi az Uefa?Talán azért, mert ők is a svájci Nyonban székelnek...Vagy ki tudja?

Belga-Olasz 1:2

Egyértelműen jobbak voltak a digók, ráadásul ha a magyar zászlovat kissé elforgatjuk, akkor pont az olaszt adja ki, és erkölcsi kötelesség valamennyit válogatottunk szövetségi kapitánya, Rossi mester hazájának is szurkolni.

olasz_magyar_zaszlovak.jpg
Nem beszélve, hogy ez már egy kicsit más olasz csapat, mint ami a 80-90-2000-es években volt, nevezetesen hajtanak, játszanak, és csak keveset fetrengenek, legalább is látható, hogy van valamennyi javulás.(Van még azért Oscar-esélyes alakítás Immobilizertől, bróhaha...! :DDD )Szép gólokat is tudnak szerezni, ki is tudják húzni a 90 percet, szóval együtt vannak.
A magát világsztárnak képzelő Lukaku és a világelsőnek számított belga csapat (mi alapján is ők a világelsők?Mikor nyertek meg bármit is?) meg szépen mehet hazafelé, idén sem nyernek semmit.
Az azurriknak meg egyértelműen hajrá a spanyolok ellen.

Saccolás a döntőre, mert az olyan jó dolog: Sikerülhet-e-é vajon egy angol-olasz finálé?

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3816611416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása