Téli tavasz

2010.03.17. 12:09

Itt nálunk is kezd lassan tavaszodni. De csak nagyon lassan.Viszont egyértelmű jelei vannak, egyre korábban kel a nap; mostanság már kb fél 6 felé kezd világosodni.Ilyenkor február-márciusban már kb 2 órát növexik a világos időszak mennyisége.Bár hamarosan jön az óraállítgatás ideje, vesztünk egy órát, de szerintem le fogja dolgozni kb 1 7 alatt.Ami még érdekes, hogy hiába van kint -8-15 fok még mindig, a napsütötte ablak belső felülete szinte forró, úgy áthevíti.És nem az alatta lévő radiátor miatt van.Szóval csalhatatlan jelei vannak a jó idő érkeztének.Persze a helyenként 1 méter (vagy még több) hó nem holnap fog elolvadni.Idén valami 20 éves rekord dőlt meg a hó mennyiségét tekintve.És simán lehet, hogy ha jön egy hűvösebb nyár, helyenként megmarad, átvészeli a meleget a régi hó, főleg ott ahonnan nem viszik el teherautókkal.Tavaly is találtunk még június közepe felé is egy keveset, ahol nem érte a napsütés.Tettem fel egy pár téli képet is, ott még szövegelek egy kicsit.Egy pár napja látom, hogy a focipályán is letakarították a méteres havat.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr831846671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

romesz 2010.03.21. 23:57:01

Erdekes lehet ennyire hideg eghajlaton elni. Tokeletes ellentete a mi sivatagos es kozel 50celsius fokos nyari idojarasunknak. Az igaz itt is elofordult nyaron, hogy lattunk a hegyekben havat a nyar kozepen, de az csak a magaseghajlatnak koszonheto.
süti beállítások módosítása