Szegény ember sarki-fénye

2010.05.13. 03:39

Nagyon bosszantott egész télen (főleg, hogy már tudjuk egy ideje, hogy az idei az utolsó itt Lappföldön) , hogy gyakorlatilag semmi fényt nem láttunk.Pedig majdnem végig itt voltunk a városban, kivétel egy 7vge, amikor állást nézni mentünk Katámnak Stockholmba és környékére.Hát persze, hogy akkor lehetett látni ilyen gyönyörű képződményt, pont innen a "saját" strandunkról.Komolyan mondom, megesz a fene, csak nekem lehet ez a formám.Bezzeg mikor még északabbra utaztunk direkt a fény miatt akkor ott sem volt.Aztán kaptam egy nagyon jó linket, ahol jelzik előre ha nem is a fényt, de a naptevékenységet. Ebből lehet következtetni , hogy kb mikor érdemes kimenni kukkolni az éjszakába.Ezt a segítséget kihasználva sikerült lőni egy olyan igazi "magyar-narancs"-szerű nyúlfarknyi jelenséget.A kép már-már értékelhetetlenül gyenge, de ennek is örülni kell.Csak éppen máshol, a Michigan-tónál meg ilyeneket készítenek.Ami, ha végiggondoljuk, hogy kb a Francia-Riviéra magassága, nem kevéssé döbbenetes.De hát ez a mi szerencsénk.Mivel van  ugyanezen a gyűjtőlapon a képek között Oslo-ban készült is (város, nem állapot!) abban bíztam, hogy akkor majd Stockhokmban is tudok fotózni.Erre pont jónak gondoltam volna az 5. emeleti lakást, de akkorák a fenyők, hogy semmi kilátás.Most mondjam, hogy én meg a szerencse három különböző dolog..Raktam fel még néhány képet, ott is van némi szöveg

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr851998942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

romesz 2010.05.13. 05:46:40

majd lesz alkalmatok latni meg. Mivel eszakon laktatok nem volt olyan fontos, de majd felmentek latogato direkt eszaki fenyt nezni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2010.06.06. 15:36:23

Jajj, Romesz, nem mondj ilyet.Semmi se volt fontosabb, csak éppen nem volt szinte sose fényjelenség... :-(
süti beállítások módosítása