Hahaaaa, és megint üvöltünk, a jóslatom bizony ismét bevált, a svéd "Kispest-Honvéd" még mindig csoportelsőként bebiztosította a tavaszi játékban maradásukat! Óriási dolog ez, a kis falusi csapat nagyjából történelmi időket él meg, de a komplett svéd klubfutballban sem sűrűn fordul elő ilyesmi manapság.


Így üvölthettek a svédek, de én is keményen szurkoltam, kevertem a kátrányt... :D Foto: pixabay.com

Az ukrán Zorja Luhanszkot sikerült idehaza elkapni, helyenként egészen szép játékkal és végig erősen hajtós iramban.Szerintem a komplett magyar mennyei bajnokság csak sasolt volna ezt a tempót látva, amit ez a két maroknyi egyesület produkált.A helyiek kapusa, aki nagyot gulácsizott a Hertha ellen, most kiköszörülte a csorbát; két db 99%-os golátótól mentette meg a csapatát.Az első gólt elég viccesen sorrendben három játékosnak adták, először a feka csatáré volt,aki a kapus és a védő előtt varázsolt egyet, bár igazából nem lehetett látni, hogy hozzáért-e.Aztán a valamilyen brit nevű Edwardsnak, aki az egészet kapura rúgta; végül az ukrán védő neve volt látható, úgy látszik ő is hozzá tett a dolgokhoz...Csak sikerült a videósoknak a meccs végére visszanézni mindenféle szögekből...
:-)))
A második golátó egyértelmű, a Sámán nevű gyerek igen jól meg tudta lőni olyan 20 méterről, szépen beakadt a szélén, el is lett döntve a meccs.


Nagy az öröm a végén, jogosan.  Foto: Tobias Nykänen / Aftonbladet

Ami még érdekes talán, hogy a kezdőben nagyjából a nullához közelít a svéd nevűek létszáma, az az egy Pettersson kábé a statisztikai hiba...:D A cserék közt van még 3-4 másik svéd.
Nyilván ez a sok színes egyéniség (van itt brit, görög, feka, kokeró) nem lehet mind szociálisan befogadott migri (egy angol/skót/ír minek vándorolna ki Svédországba...), de néhány előfordulhat.A többi pedig sima vendégmunkás, akik csak addig vannak itt, amíg kapják a jó fizetést, illetve a klub igényt tart a szolgálatukra.Nincs is ezzel semmi baj klubszinten, lassan már mexokható, hogy valahol több a külföldi, mint a saját országbeli.

ofk_kezdo.jpg

Csak úgy hemzsegnek a svédek... Aki -sson, vagy -qvist, az talán az. :-))  Grafika: nemzetisport.hu


A baj ott van, ha a válogatott is tele van ilyen zsoldossal, akinek egy nagyszüleje sem őslakos és jó eséllyel a szüleik sem állampolgárok pár évnél régebb óta. Nem lehet eleget citálni erre a klasszik svájci "nemzeti" tizenegyet...:-(

Mindegy, az Östersunds FK név csak svéd marad és ha a helyiek elfogadják így is, akkor hajrá. :D
Az utolsó, 6. forduló részben csak formalitás, részben viszont öldöklő csata is lehet.A Bilbao a Zorjához látogat és siker esetén pontszámban megelőzheti ezeket a kváziskandikat, de nem feltétlen adnám sokra a győzelmüket Ukrajnában.De azért valszeg nagy lesz majd a harc a másik továbbjutó helyért köztük.Ha a Zorja fog netán nyerni, akkor nem üvölteni fogok már; hanem röhögni, de vastag, öblös hangon, ablaküveget remegtetve... :D
A svédek pedig Hertháékhoz utaznak, de ennek a meccsnek már nincs jelentősége, a Berlin már most kiesett.

el_tabella.jpg

Tabella az 5. forduló után.A svédek már biztos továbbjutók.  Grafika: nemzetisport.hu

 

A másik mai meccsen a két "nagynevűnek" titulált csapat, a német Hertha és a spanyol Bilbao közül az utóbbi nyert eléggé kínkeservesen, így a magyar edzőjű berliniek búcsúztak az Európa-Ligától.Valahogy többet vártam tőlük is, de nem ők az egyetlen röhejes eredményt produkáló tizenegy.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3313360377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása