Karácsonyi otthonlét

2012.02.05. 01:53

Egészen csodaszámba menő, hogy idén (izé, tavaly), lassan 4 év után otthon tudtuk tölteni a karácsonyt.De legalább is egy részét.Mert hogy dec. 26.-án repültünk vissza.

A szokásos rokoni, baráti látogatásokon felül eljutottunk egy-két érdekesebb, vagy sosem látott helyre is.
Nevezetesen az egyik az óbudai Hajógyári sziget, ahová gyerekkoromban számtalanszor rándultunk ki, iskolával, nagyszülőkkel vagy akár csak egymagam.Legutóbb talán vagy 7-8 éve lehettem kint.Aki nem tudná, ezt a szép helyet szokták leamortizálni minden évben a Sziget-fesztivál alkalmával.Nagyon csekély a látogatottsága, valszeg azért, mert a kocsikat nem engedik be, csak épphogy a sziget egy kis részére.Hatalmas rétek, rengeteg fa, bokor, hosszú vízpart jellemzi a helyet.A környezete helyenként tragikus, felgyújtott, lerombolt esőházikók, sok helyen szemetes  Duna-part.De azért az összkép használható.Sok helyen vannak szép fenyőfás ligetek, van felújított játszótér és van egy nagyon klassz sportkomplexum is.Szóval van benne lehetőség, de valahogy eddig nem sokan fedezték fel.Bár aki rendszeresen látogatja, biztos örül, hogy nincs tömeg.Nagyon szép, napsütéses kellemes időt fogtunk ki, jól éreztük magunkat.
Szintén sikerült eljutni egy elhagyatott exxovjet "lakóparkba", de erről írtam már.Illetve tettünk egy jó kis sétát Köcskefalva belvárosában.Ilyenkor ott is a mexokott bódéváros, illetve ilyen-olyan fesztivál szokott lenni a program.Akartunk még egyéb helyekre is eljutni, ezeket majd pótoljuk legközelebb.Nagyon szerettem volna lejutni  a Balatonra, 35 év alatt valahogy egyszer sem sikerült télen.Igaz, csak úgy érdekelt volna, ha van hó illetve fagy.De hát nem volt, így nem is erőltettem.Amit még nagyon bánok, hogy kimaradt, az a budapesti belváros karácsonyi kivilágítása.Pontosabban láttuk, megcsodáltuk, ilyen szépnek még sosem láttuk a várost.De csak kocsiból, megállás és fényképezés nélkül.Nem tudom, mikor lesz legközelebb erre alkalom. :-(.Ugyanígy jártunk a fényvillamossal is, évek óta tervezem a saját fotókat, addig is itt vannak a máséi.
Ott fogadtam meg, hogy szilveszterkor bemegyek Stokiba, ha néger nagymamák potyognak az égből, akkor is...Meg is tettem, képeket lásd korábban.Néhány fotó lett így is, tessék klikkolni, nézegetni a Valériában.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr814067122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bartush 2012.02.22. 20:11:08

Minden rendben? Nem folytatod?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.02.23. 05:38:38

@Bartush: Mármint, hogy mit nem folytatok?
De amúgy minden rendben... :-)

Bartush 2012.02.23. 07:45:15

A blog folytatására gondoltam. 5-e óta nem írtál. Közben már a gyerekünk is megszületett. A büfiztetés és peluscsere mellé tudod kell valami jó is :-D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.02.24. 00:20:36

@Bartush: Jaaaa, nem, nem hagyom abba, csak nincs mindig ihlet...de jönni fog hamarosan... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.02.24. 00:22:16

És persze gratulálok, jó egészséget neki! :-)

2014.04.22. 07:44:32

Ahh, ultem en 25.-en reggel a vonaton iranyban Kölnbe a teli kikotobe mert kezdodott a karacsonyi ut a ruszkiknak:), meg emesztettem a szentestes vacsit....

A balcsi nalam is orok, 15 nyarat toltottem el gyerekkent. Ikonikus darab, imadom, kulonos hangulata es szepsege miatt! Pedig lattam par kepeslapos tengert meg oceant :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.25. 00:27:28

@zseketto: Áhh, szörnyű az ilyen, de sokszor nincs nagyon válogatni.Max aközül lehet, hogy kell vagy nem?

A Balaton vizéhez valahogy semmi se fogható...Persze van még nagyon sok jó vizű tó, folyó, de azok mások.

2014.04.25. 00:30:23

@geegee: ennyi, ilyen a vendeglatas pl...

van mailed? toljuk ott!

zseketto@gmail.com

csomo kerdesem lenne egyebkent Eszakkal kapcsolatban :)
süti beállítások módosítása