Újra itthon...

2012.09.08. 03:24

Itthon vagyunk, visszaértünk már kb 1 hete, azóta zajlik a visszaszokás a hétköznapokra.Nem egyszerű, de azért haladunk ezzel is.Többek közt az egyik átka a "túl hosszú" (van ilyen?) szabadságolásoknak.Az idei túránk azért jobban sikerült mint a tavalyi, nem moroghatok annyit.Jártunk gyönyörű helyeken, jutott a forró nyárból is, de sajnos még mindig nagy a rohanás, az állandó úton levés, vagy arra készülődés, illetve csomagolás.És kicsit (nagyon) fárasztó tud lenni az esőben, kialvatlanul többszáz vagy ezer kilométer vezetés is.Hiába autópálya, vagy lehet inkább pont ez az oka.Irgalmatlan a forgalom a kontinentális Európa útjain, valszeg kicsikét kezdünk elszokni itt a nagy skandináv nyugalomban.Különösen kiakasztó a pályán az állandó kamionverseny.Mikor a 89,5-tel haladót megelőzi a 89,8-cal közlekedő társa.Maga az előzés lesz emiatt vagy 3-4 perc.Önmagában nem tűnik veszélyesnek, de mikor 100 kilométer alatt az ember végigél vagy 15-20 ilyen előzést, folyton 90-140-80-130 tempóváltásokkal, nekem ez baromi idegesítő.És közben mindig esik az a rohadás eső, mert annak mindig esnie kell.Néha elvágyódom valami jó kis szaharai beduin lakóközösségbe, ahol lehetőleg sosem lát az ember esőt.
Ráadásul ezek előtt a nagy autózások előtt sosem tudok aludni szinte semennyit, állandóan pörög az agyam, mit hagyunk itthon, mit hova tettem, stb.Úgyhogy most megfogadtuk, hogy lehetőleg nem megyünk egyelőre haza Magyarországra kocsival, inkább a repülő.Nem megy az, hogy pont a szabadságolás idején fáradjunk el a legjobban.Többek között ezért is nem jutottunk el jó pár helyre idén sem a rokonokhoz, barátokhoz.Elnézést kérünk a váradi csapattól, jövőre remélhetőleg behozzuk a lemaradást.Inkább utazunk sűrűbben, de egyszerre rövidebb időkre, kevesebb cuccal.Legalább is ki kell próbálni.
Persze az is lehet, hogy január-februárban megint vadul tervezem, számolom az autós hazautat nyárra. :-)

Jövünk nemsokára szöveggel és képekkel, addig is álljon itt egy kis játék:

_DSC0505_k.jpg

Mi történt az asszonnyal meg a gyerekkel?Hogy a rákba tudtak feltapadni a plafonra???

_DSC0508_k.jpg

Itt már egy másik szoba, de szintén ragadós a födém...

_DSC0567_k.jpg

De miért a plafonon fekszik?Nem lenne kényelmesebb a kanapé??Mi történik itt...? :D

Akinek van kedve, bátran tippelhet, saccolhat, kilinkelem egyenként a képeket az indafotóra is.

Megfejtési határidő: szeptember 16. 

A helyes beküldőket Tibor illetve Borjú csokoládék fényképeivel jutalmazom... :-) Mekkora gavallér vagyok, ugye?

A nyeremények eljuttatása praktikusan a kiváló árfekvése miatt emailben fog megtörténni...Hahaha.

Azért ne szegje senki kedvét a dolog, ha nagyon fellendül a játék, még a végén kitalálok valami pici valós tárgynyereményt is.

Ápdét: mivel hamar meglett a megfejtés ezért ki kell raknom a bizonyítékot is! Íme:

Így lehet ez! Megfejtés.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr14762349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandirepublic · halottnakacoach.hu 2012.09.08. 08:06:00

jó képel. fejjel lefelé berendezett ház? a nő haja lefelé (fölfele) gravitál. de akkor mondjuk nem értem a kandalló tüzének lángját. biztos az meg pfotoshop:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.09.08. 19:05:04

Jajaa.Igen, a ruhának nyakba kellett volna omlania, de nem teszi...A kandalló tüzét nem néztem a valóságban, lehet csak egy kép volt.De fotosopp sehol nincs, csak szimplán megforgattam a képeket, és azt se PS-sel. :-)

Bartush 2012.09.09. 19:07:49

Pénteken mi is hazajöttünk, de mi sajnos nem megyünk vissza, illetve nem mostanában. :-( Látom rákattantál a photoshopra.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.09.10. 05:51:48

Hátha majd sikerül.Fotókat nem osztasz meg Stokiból?

Fotosopp?Hát ezt meg miből gondolod?Nem kattantam még rá, mert nem ismerem, de majd akarom.A képeken egy deka fotosopp sincs, írom is a direkt megosztásnál...

Bartush 2012.09.10. 21:18:20

Hát elég sok képem van Stockiból, mondjuk a 2010-eseken még nincs a gyerek, az ideieken meg majd minden ott lapít.
Voltatok már Nynäshamn-ban?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.09.11. 06:22:19

@Bartush: Aham.Ha megosztod valahol publikusban, küldjél majd egy linket.
Nekünk is rámászik a gyerek mindenhová... :D

Nyimnashamnban (én csak így hívom, egyéni debilség...) még nem voltunk, bár már jó párszor elterveztem, de mindig más lett helyette.De majd megnézzük, nem szalad az el...

Bartush 2012.09.11. 17:12:20

@geegee: hát majd küldök linket ha egyszer sikerül valahova feltölteni, örülök, ha le tudom menteni a gépemre, mielőtt a férjem törli a mem.kártyáról. Meg hát a házi sárkány sem hagy sok időt ilyesmire. A másik nagy élmény Vaxholm volt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.09.12. 02:30:04

@Bartush: Rendben, várom.
Házi sárkány a gyerek vagy a férj...? :-)
Vaxholmban sem voltunk még, meg is nézem mi van arrafelé.

Bartush 2012.09.12. 19:45:02

@geegee: a baba egy sárkány (sokat és nagyon hangosan üvölt), elképesztő, persze cuki, de azért idegölő tud lenni. Viszont szeretett Stockholmban lenni, ahogy pakoltam be a holminkat egy bőröndbe a visszainduláskor, ő leült mellé és pakolt kifelé. Szerintem ez egy jel.

Vaxholmban hajóval voltunk (ha kell megvan a link a hajótársasághoz), igazából a hajózás volt a lényeg. A városka elég kicsi, szép parttal, kikötővel és egy szembelevő szigeten levő erőddel. Kb 1 napos kiruccanás. Busszal és kocsival is elérhető.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.09.13. 03:14:52

@Bartush: Akkor nem csak én vagyok, aki néha így gondolkodik... :D A mienk is néha igencsak kibírhatatlan...A kipakolás: hát igen, tudja, mi kell neki... :-)

HA van link, természetesen köszi.Hirtelen másra gondoltam, Björkö szigetén egy viking vár(os) maradvány; de az totál az ellenkező irány.
A hajózással úgy vagyok, érdekel, ha van mit látni.De pl a Balatonon már nagyon nem szoktam, másfél óra ugyanaz a látvány és dögunalom volt a legutolsó is, aszalódtunk a 40 fokban+hajó füstjében (zárt, árnyékos helyek tele persze).De ez biztos jobb lehet.Mondom mindezt úgy, hogy imádom a Balatont...

dol86 2012.09.16. 23:04:13

Hali!
Olvasom, hogy sokallod azt a kis vezetést? Kiszámoltad már, hogy mennyibe lenne egy fapados repülő + kocsi bérlés itthon? Tudom sok a csomag ami a fapadosnál felár, de unalmas téli estéken úgyis van időd számolgatni :)
Lehet, hogy megéri, csak másképp kell mindent szervezni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.09.17. 03:07:07

@dol86: Szia!
Ööö, nem csak hogy kiszámoltam, hanem csináltuk is már többször... :-) Persze nem egy hónapra, mert az agyatlanság valóban, kb kifizeti az ember a kocsi vételárát bérletben; legalább is ott, ahová járunk (máshol meg mindenhol kaució van, amit én nem vagyok hajlandó kifizetni...)Szóval, ha leszoknánk az autózásról hazafelé, akkor csakis max egy hét terjedelem játszana, az még viselhető, anyagilag is, meg köbméterben is.
süti beállítások módosítása