Elindulunk hazafelé...

2009.06.12. 21:25

Az elmúlt  időben nem volt semmi fantasztikusan érdekes, igy nem nagyon jelentkeztem.

Nagy nehezen itt is elmúlt a tél, április végén szokás errefelé nagy mágjákat gyújtani, így búcsúznak a hidegtől.Persze az időjárás erről nem nagyon tudott, mert hogy továbbra is enyhe tél volt kb május végéig.A jég is nagyon nehezen olvadt fel a vizeken.De most már járnak a hajók is.

Volt közben egy költözés is, gyakorlatilag egyedül cipekedtem át az összes cuccunkat, hát tele volt vele rendesen a púpom. A harmadikról még lefele cipekedni is elég volt 4-5 napon keresztül.Nem is hittem volna, hogy ilyen sok cucc lesz.Gyakorlatilag 1 év alatt mindenünk meglett (bútorok elsősorban); most már csak majd a minőségi csere fog kelleni.Bár ha arra gondolok, hogy az első "ülőgarnitúránk" egy kutyapokróc volt, akkor már most se állunk rosszul. :-)

Az új környékünk gyakorlatilag a zöldben van, de még a városon belül.A betondzsungel helyett, erdők és fű van mindenhol, és közel van a vízpart is.De nem úgy, mint a belvárosban, hogy a kikötő vize 5-10 méter mély, hanem bele lehet sétálni, van strand része is.Csak hát a part környéke elég ronda, valahogy nincs kedve az embernek belemenni és nem csak azért mert még nagyon hideg...De például csónakba szálni, evezni kiváló lenne.Ki is találtam, hogy kéne venni valami felfújható kajakot, vagy hasonlót.Vagy bérelni néha.Van még itt egy fociegyesület (iskola?) is; műfüves (!) és rendes füves pályákkal, világítással(!) ... Valami századrangú bajnokság is van, szoktak meccsek lenni.Odahaza meg néhány legfelsőbb ligás csapatnak is, nehézséget okoz a villany, meg a  műfű kigazdálkodása, döbbenetes...És ráadásul a pálya kapuján nincs zár...otthon meg ugyebár lakat, lánc és biztonsági őr, nehogy illetéktelen használja a pályát...szánalmas.Itt még éjszaka is lehet focizni, ha kell, megy a villany is, természetesen ingyen és szinte mindig vannak a pályán.A környékre odahaza a "lakópark" kifejezést használnák divatosan, de ez akkor is egy lakótelep.De nagyon szép, egyszerű, de jó állapotú kétemeletes házakkal, utakkal; nagyon emberközpontú az egész.Kiskölkös családoknak ideális, remélem nekünk is az lesz.

Lassan befejezem, mert már csomagolunk, holnap hajnalban indulunk haza Magyarországra. Két nap alatt 2800 km-t kéne levezetni, remélem sikerül.Otthon igyexünk mindenkit meglátogatni, sokfelé eljutni.Június 22. körül fogunk Pestre érni, előtte kicsit nyaralunk, addig is üdvözletünk mindenkinek.

Képeket most nem rakok fel, de pótolni fogom.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr151181759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása