Azt a betyár mindenit...

2011.09.20. 02:55

Azt a betyár mindenit...

...hogy az aktuális drága kormányunknak van képe ekkorákat hazudni.
Nem szeretem a politikát, nem is lesz itt ezen a blogon ilyen sokszor, de nem lehet elmenni mellette szó nélkül.
A drágalátos KDNP-nek valami ifjúsági tagozata csinált egy honlapot még az év elején - www.gyerehaza.org - , amivel a külföldön élő vagy oda készülő fiatalokat próbálják visszacsábítani, illetve megreformálni a gondolkodásukat.Nem ragozom, itt a 10 pont, amivel igyekeznek a mézesmadzagot elhúzni, a fenti honlapcímen ellenőrizhető:

10 érv Magyarország mellett:

10. Versenyképes, egykulcsos adó

2011. január 1-től Magyarországon 16% a személyi jövedelemadó kulcsa.
Ez még európai uniós viszonylatban is nagyon alacsony adókulcs.


9. A „magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek

Az „amerikai álom” korszaka véget ért. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörnie a nagyok közé. Míg Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni, addig nyugaton nincs más lehetőséged, mint multiknál elhelyezkedni.

8. Túró Rudi

Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra,
hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással...


7. Budapest - multikultibb, mint gondolnád

A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugati országok szokásai, ételei (miegymás)
kis keresés után mind megtalálhatók Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.


6. Aranyat érő nyelvtudás

A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket.
A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.


5. Olcsóbb egészségügyi ellátás

OK, nincs minden kórházban plazmatévé.
Viszont az orvosok értik a dolgukat, és egy rendelés nem kerül 80 euróba.


4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval

                                                                                                          ...és egy kancsó egri bikavérrel.

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok  

Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele.
Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.


2. Családbarát szociális rendszer

Csak egy példa: Magyarországon 3 év a gyes. Az Egyesült Államokban pár hét...
és az idén bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk.


1. Az érzés...

            amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet, amit akkor érzel, amikor az olimpián meghallod a magyar himnuszt, amit akkor érzel,
amikor a Balaton fölött nézed a tűzijátékot.

 
Olvasóink érvei:
 
 
+1. Család és barátok
Azok akiket szeretsz, de nem vihettél magaddal. Még a facebook sem pótolhatja a karácsony estéket, amikor együtt a család vagy a jókedvű baráti összejöveteleket.
 
+1. Az anyanyelved
A nyelv amit külföldön nem beszélnek sokat, de Te viszont perfekt vagy benne.
Egyik idegen nyelven se tudod magad olyan jól kifejezni, mint az anyanyelveden.
 
+1. Időjárás
Itt nem szakad az eső egész évben, viszont télen örülhetsz a hónak, nyáron pedig a napnak.
 
+1. "Hazádnak rendületlenűl, légy híve oh magyar!"
Kommentár nélkül.
 
 
 
...  és Neked mi az érved?


Ami a szembeötlő mindenkinek, aki odahaza él, élt, hogy ebben a szövegben hemzsegnek az ordas nagy hazugságok, baromságok; kb. egy óvodást tudnának maximum meggyőzni.

Lehet is kommentelni a cikket , bele is olvasgattam, hát amit kapnak a szerzők, azt nem teszik ki az ablakba.(Kicsit hülyén van szerkesztve az oldal, le kell görgetni a lap aljára, majd alulról felfelé olvasni, viszont az adott  kommentekre érkező válaszokat (jobbra húzott bekezdések) meg fentről lefelé...) 

Csak néhány idézet a teljesség igénye nélkül (vastagon, dőlt betűkkel írva):

5 érv, hogy miért nem jövök haza
Beküldő: zsolti. Beküldés időpontja: 2011.03.24. 13:29.

5 éve élek Angliában. Amikor kimentem, azt terveztem, hogy pár év múlva visszajövök. Viszont ahogy a dolgok most mennek, hülye lennék. Hogy miért?

- Angliában nem vetnek ki visszamenőleges adót. Ha visszamegyek, akkor remeghetek, hogy mikor találja ki Orbán, hogy 10 évre visszamenőlegsen megadóztatnak minden X összeg feletti keresetet. Normális országokban nincsenek visszamenőleges hatályú törvények

- Amennyi nyugdíjjárulékot befizetek, anny nyugdíjat kapok. SŐT, ha akarom, SEMMI nyugdíjjárulékot se kell fizetni. Szép, szép, hogy 16% az SZJA, ha 24% + 9% a nyugdíjjárulék!

- Nincs mutyizás: minennek megvan az ára, de ha megfizeted, megkapod amit elvársz. Ja, hogy otthon hálapénz kell az orvosnak, önkormányzatoknak boríték, ha vállalkozol? Hahaha

- Normális ügyintézés: az ÖSSZES ügyemet az utóbbi 3 évben telefonon intéztem, a bürokrácia minimális

- Az APEH és a rendőr nem sz*pat - az adóbevallásom 10 perc és bármikor felhívhatom a hatóságot segítségért. Ugyanez vonatkozik a rendőrökre.

- Hazai ízek, Túró Rudi: nem én vagyok az egyetlen magyar, aki így gondolja, Angliában már több boltba hozzák a magyar árukat és több magyar étterem is nyílt.

Aki Orbániában, a visszamenőleges adók, semmit sem garantáló nyugdíjadó és bürokratikus tengerben akar maradni, annak hajrá.
 


Egy másik:

Elment a maradék esze is kdnp-nek?
Beküldő: megkeseredettvá.... Beküldés időpontja: 2011.03.24. 12:47.

Ez a honlap messze túlmegy azon, hogy szimplán együgyűnek, vagy ostobaságnak nevezzem. Ez vérlázítő, felháborító arcátlanság. Ha igaznak gondolják azt, amit leírtak, akkor azért, mert ezek szerint ők egy másik országban élnek, nem ott, ahol én. Ha netán tisztában vannak a tényleges helyzettel, akkor pedig hogy veszik a bátorságot, hogy kormánypártként ekkora kupac, cukormázzal leöntött hazugsághalmazt tolnak az arcunkba????

Nem töltöm az időt a túró rudis ostobaságokkal, csak egyetlen pont, a versenyképes adórendszer.

A cégem tavaly 180 MFt nettó árbevétel mellett 19 MFT adózás előtti nyereséget termelt. Papíron. Mert a valóság az, hogy az ügyfeleim fele, akik mellesleg közepes városok önkormányzatai, AZAZ MAGA AZ ÁLLAM, nem, vagy csak hatalmas csúszásokkal fizetik ki a leszerződött és teljesítésigazolással alátámasztott munkákat. Jelenleg eléri az 50 MFT-ot a 30 napon túl lejárt kintlévőségeim összege. A versenyképes adórendszerünk keretében, be kellett fizetnem a ki nem fizetett munkák adóterheit, az ÁFA-t, az iparűzési adót, a társasági adót, összesen mintegy 18 MFt összegben. Ezen túl, szintén az adórendszer versenyképessége fokozására, az idei évben 3 MFt adóelőleget is kell fizetnem a tavalyi - papíron létező, de sosem realizált - nyereségem után, így március 15-én ismét legombolta rólam az állam a virtuális bevétel adóterheit. Ezen túl, biztos népszerű könyvet tudnék írni a polgármesterek, jegyzők, beruházási osztályvezetők igényeiről (a buta kommentek megelőzésére: ma a borítékot nem felkínálják, hanem elvárják, sőt, ha nem elég vastag, a megfelelő összegre való emelést a teljesítés igazolás visszatartásával érik el).

Mostanra eljutottam oda, hogy pénzgyileg csődbe mentem. Azon túl, hogy az államot képviselő ügyfeleim tartoznak nekem 50 MFt-tal, még ~20 MFt adót is befizethettem. Ezen túl, tavaly legalább egy tizest raktam a zsebekbe. Kész, vége, elfogyott az összes pénzem, a papíron nyereséges cégem megbukott, a 20 év alatt megkeresett vagyonom elpárolgott. Márciusban elbocsátottam négy embert, a többit elküldom áprilistól. Ilyen egy nyereséges kisvállalat a magyar álomban.

Hogy meri venni a bátorságot egy kormányon lévő párt, hogy versenyképes adórendszerről hazudozzon? Magyar álom? És még béremelést ellenőrző kommandóval fenyegetőznek? Hogy lehet ennyire képmutató valaki?

Mindig csendes és fegyelmezett ember voltam. Ma olyan indulatok vannak bennem, minden dilettáns és képmutató politikussal szemben, amivel a BTK felét megvalósítanám. Mindenki jobban jár, ha magukra zárják a parlamentet és nem jönnek ki. Ők azért, mert így nem találkoznak hozzám hasonlókkal és írhatják tovább a hasonló baromságaikat. A hozzám hasonlók pedig azért mert egyetlen épület felgyújtásával megszabadulhatnak majd 400 politikustól.

 

Csak a 10.-es ponthoz egy gyöngyszem:

10. Versenyképes, egykulcsos adó


 

A tizenkét éve sajátodnak hitt, általad választott pénztárnál és portfólióban tartott, általad megjelölt örökös által örökölhető magánnyugdípénztári megtakarításodról 2010 decemberében kiderült, hogy valójában az államé. Ha mégis a magadénak szeretnéd tudni a jövőben is, ezentúl úgy vonnak a bruttó fizetésedből nyugdíjjárulékot, hogy nem jár utána nyugdíj. Ha nem nyilatkozol, automatikusan visszalépsz az állami rendszerbe és az eddigi nyugdíjbefizetéseidből kapod majd nyugdíjad 100%-át. Magánnyugdíjpénztári befizetésedről utólag kiderült, hogy nem nyugdíjcélra fizetted, hanem adó volt. Magyarország miniszterelnöke a pénz befektetését, még ha tisztán állampapírokba fekteted is be megtakarításaidat, úgy nevezi, hogy a tőzsdecápákra bízod a vagyonod (szó szerint), helyesnek tartja, ha az állampolgárok az államtól, a jövő generációitól várják időskori megélhetésük biztosítását, öngondoskodás, a megtakarítások befektetése helyett.

 

 

 

Bevezette az egykulcsos adót, melynek befizetése után a fizetésedből annyi marad, amennyi egy átlagos nyugat-európai munkabér 30-40%-a (vagy kevesebb?)

 

Ilyet még egy európai országban sem láthattál.

 

 


És még egy utolsó:

Én komolyan azt hittem, a
Beküldő: Turmion. Beküldés időpontja: 2011.03.24. 15:40.

Én komolyan azt hittem, a FIDESZ értelmesebb lesz az MSZP-nél... sajnos ugyanolyan ostobák és ugyanolyan ostobának nézik az embert.

Ha tehetném és is tipliznék ebből az országból... Lássuk ezt a 10 gyenge, szánalmas érvelést. Látszik is,  hogy jobbra nem futotta tőletek.

10. Versenyképes, egykulcsos adó

Na pubi! Először is versenyképes, tisztességes munkabérekről kéne beszélni. Annyira érdekes, hogy a földgáz, a kőolaj meg rengeteg más dolog mifelénk is a világpiaci árakhoz igazodik. Amik ingadoznak, de leginkább egyre magasabbak lesznek. Érdekes módon a munkabérek ehhez baromira nem igazodnak még az agyontámogatott multicégeknél sem. A hazai cégeknél pláne nem.

9. A „magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek

Ez az egy, amihez nem tudok érdemben hozzászólni, mert elég üres dumának tűnik. Szintén csak azzal érvelek: a multicégek elég sok támogatást kaptak az elmúlt években, míg a frissen induló vállalkozásoknál nem hagsúlyozták ki ezt sehol.

8. Túró Rudi

Most ezt komolyan gondoltátok, vagy csak nagyon részegen állítottátok össze ezt a kis listát. (Azt már nem is feltételezem, hogy valakinek egyedül legyen ennyi esze.) EZ LENNE AZ EGYIK HATALMAS HAZACSALOGATÓ, ITTHONTARTÓ ÉRV ???

MAAAARGIT ... NÓÓÓÓRMÁÁLIS ???

7. Budapest - multikultibb, mint gondolnád

Most, komolyan... ki a fenét érdekli a multikulti? Ezért meg főleg nem jön haza, mert Pesten is van egy jó kebabos, vagy üzbég teaház. A melegfelvonulásról ne is beszéljünk, ami miatt folyton megy a cirkusz. Ez is egy baromira semmitmondó érv a 10-ből... de sebaj van még hátra 6

6. Aranyat érő nyelvtudás

Itthon élek, angolul nagyon jól tudok írásban, szóban kommunikálni. Sőt még németül is tudok valamennyit. De egyenlőre úgy érzem, ez itthon mégsem számít. Sokan eleve úgy menekülnek el innen, hogy a nyelvtudásuk remek. Akkor most miről beszélünk  ?!

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás

Egy kórházba nem plazmatv kell, hanem normális ellátás parasolvencia (hálapénz) nélkül. És hogy ne lopják meg a betegeket, míg ők a kórteremben alszanak. És szerintetek odakint nincsen TB vagy más magánbiztosító? A 80€-t pedig azért még ki tudják köhögni az ottani magyarok is. Itthon (egy vidéki városban lakom) majd 3 hónapot kellett volna várnom egy egyszerű allergia vizsgálatra az állami ellátásban. A szakértő orvosokról pedig tudnék mit mesélni.

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval

(- Sóhaj -) A halaknál működik a beetetés, de a MAGYAR EMBER, azért a halaknál magasabb törzsfejlődési szinten van. Amúgy el lehetne beszélgetni, hogy milyen minőségű húsból lehet itthon egy jó marhapörit összedobni?!

Komolyan SZÁNALMAS: 10 érvből 2 arról szól, jó a kaja, amin itthon felnőttünk.

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok  

Nocsak... 1 valamire való érv a 10-ből, bár ez is csak az a sokat hangoztatott "szépek a magyar lányok" rigmus. A beilleszkedés tényleg nehezebb külföldön. A közös kultúrkörön belül pedig olyannyira megosztott és irigy a magyarság, hogy még külföldön is képesek egymás alá tenni zokszó nélkül.

2. Családbarát szociális rendszer

Na ezt ne mondtátok volna... vajon miért görcsölnek azon a magyar nők, hogy család vagy karrier? Vannak normális és elegendő bölcsödék itthon? Elég lenne 1 max. 1.5 év a GYES-re. Jól járna az állam is, az anyauka is és a foglalkoztatók is. Erre már normálisabb országokban rájöttek. DE A TI CSÖKÖTT FEUDÁLIS AGYATOK EZT VISSZAHÍVÓ/MARASZTALÓ ÉRVNEK LÁTJA!

1. Az érzés...

... az érzés... amikor végigsétálsz a Nyugati téri aluljárón, a Keleti Pályaudvaron, Pesterzsébeten, Csepelen vagy Kelet-Magyarország bármelyik településén sötétedés után... igen pubikám, ha nem jöttél volna rá, akkor a közbiztonság hiányáról és az ebből adódó félelemről beszélek. És ezt az érzést nem hessegeti el, hogy de szépek a város fényei, de csodás a Balaton, meg tűzijáték, himnusszal. Sokan tényleg baromi nagy félelemben élik itthon napjaikat.
 Egyébként pubikám... jártál te már Kölnben éjfélkor... annyian nyüzsögnek az utcán, mintha nappal lenne. Pest már este 11-kor kihal.


Nehéz mit mondani, főleg, hogy ezt az agitációs honlapot már nem a Gyurcsányék követték el.Csak ismételni tudom magamat, nevezetesen, hogy az összes politikus odahaza (esetleg néhány kivétel lehet...) akasztófára való csirkefogó...színektől, oldalaktól függetlenül.

 

Én kb. 3 megoldást látok a jelenkori problémákra:

 

- A teljes jelenlegi  és az utóbbi 20 évben szerepet vállalt politikusgárdát, egyéb vezetőket  rabláncra fűzni, és munkatáborba velük;  a helyükre pedig valamilyen korrekten működő országból újakat importálni.Vagy

- Az államigazgatás minden pontjára az adott területen profi végzettségű, alkalmazott munkavállalókat szerződtetni.Egyetlen jelentős hiba sem lenne engedélyezett a munkavégzésben (ennek tudatában pályázzon!), azonnali fejvesztés, vagyonelkobzás, kirúgás, új munkaerő szerződtetése.

- Betagozódni valahová, egy működő államba gyarmatnak, autonómiának.

Lenne itt olyan jól működő ország, hogy ihaj... :-)

Oké, ez utóbbi 3 bekezdést én sem gondolom mindet komolyan (bár egy jó részét viszont határozottan) .Viszont ha a sokáig nem írnék, akkor valahogy mégis csak utolértek, és elvittek a nagy fekete autóval...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr823240006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2011.10.08. 18:30:05

Sziasztok, régen nem futottunk össze it a blogok világában. Én is keveset írok mostanában és kevesebbet is olvasok, de ennek most vége.
Ami otthon zajlik az nem csak bicskanyitogató, de számomra már ijesztő is.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.10.09. 01:36:08

Szia.Örülök a kommentednek.Igen, valahogy az otthoni feudalizmus nem változik, tök mindegy, hogy ki a vezér...Nincs véletlenül egy publikus emil címed, amire lehet írni?A blogspot nem fogadja el a guglis accomat, a többiről meg fogalmam sincs micsoda...meg csak direktebb emilben.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2011.11.10. 22:44:11

Legujabb aktivkodásaim:

http://www.facebook.com/#!/pages/Skandin%C3%A1vi%C3%A1ban-dolgoz%C3%B3-magyar-orvosok/236078096416770

http://www.facebook.com/#!/groups/261915353830780/

A 2. az egy zart csoport.
Kérdés az elsőre kirakhatjuk a blogotokat?

seszil08@gmail.com
süti beállítások módosítása