5 éves a blog.

Illetve dehogy, lassan jó vastagon ötésfél, de most maradjunk az ötnél.

Hmm, eltelt 5 év, azért ez már egy elég szép szám, pl. a kerek tíznek pont a fele.
De azért ha 5 éves valami, akkor érdemes megállni egy-két szóra.Manapság ennyi idő már simán középtávnak számít, mondjuk ha a terveinkről beszélgetünk.A blog indulásakor nem igazán terveztem vele komolyan, de adta magát az ötlet, hogy emailok helyettegy ilyen "kiadvány"-formátumban (nem röhögni...) számoljak be a kiköltözésünk utáni kalandjainkról.

 

5_eves_alkalom02.jpg

Csak 5 évesek lettünk...Forrás: Google kereső

Bár mostanában picit meg vagyok lassulva, hónapok is eltelnek két bejegyzés között, de azért továbbra
is tetszik ez az "újságszerkesztés", és amíg van olvasó, (illetve inkább látogató, mert hogy olvasnivaló elég kevés van...) addig valszeg csinálni fogom.Vagy nem, de a kettő közül valamelyik.

Szóval, kedves naplovam, boldog születésnapot! :D

blog_billentyuzet_4.jpg

Forrás: blog.hu

Egy kis statisztika:

73 poszt

A blog indulása óta 23833 lapletöltést élt meg

A képeken összesen 153931 kattintás esett

Ami még említésre méltó, az az, hogy nagyjából egy hónapja volt, hogy 6 évvel ezelőtt kiköltöztünk.Továbbra sem lehet azt mondani, hogy megbántuk; sőt, sajnáljuk, hogy nem jöttünk hamarabb.Hogy ez most egy sajnálatos tény, vagy egy vidám, örömteli kijelentés, abba nem mennék bele, mindkét oldalon lehetne kisregényt írni.Talán majd egyszer...

Remélem azért, hogy ezen nem fog senki otthoni rokon, barát, ismerős megsértődni.
Mindenkinek köszönjük a támogatást, segítségnyújtást.

És akkor egy kis magyarázkodás is legyen, hogy miért nem születtek posztok.

Idén év elején visszamentem nyelviskolába.Amit lulujóban nem tudtam folytatni, azt most itt próbáltam behozni.Először heti három napban, majd kicsit később heti négy napban nyomtam a képzést.Az iskola nem helyben volt, hanem Stokiba kellett bejárni.Direkt süketeknek való oktatás volt,a tantermekben működik a hurokrendszer (svédül teleslinga, magyarul nem tudom, hogy mondják, ismerik-e) ami nagyon sokat segít a meghallásban, szövegértésben.Szóval ez egy jó pont.Viszont itt is fennál a korábbi probléma, amibe Lulujóban is belefutottam, hogy nagyon lassan haladunk a tananyaggal, mert különbözőek a tudásszintek, vagy az olvasáskészség, nem tudom.Nem tartom magam egy lángelmének, de sokszor unatkoztam, mert nyögve nyelősen haladtunk a leckékkel,illetve nem jut elég idő a megoldásokra sem.Júniusban végetért a félév, jött a nyári szünet, de most augusztusban folytatódni fog.Kérdés, hogy maradok-e velük, vagy keresek valami hatékonyabbat.Az utóbbi felé hajlok, meglátjuk mit találok majd.Ha semmi jobbat, akkor marad ez a jelenlegi, legalább közel van és ingyen.

Szintén nem kedvezett a blogírásnak, hogy a tetű sódertáli óvoda szemét, kicsinyes módon az iskolaidőhöz képest épp csak egy órával tágabb intervallumokra fogadta be a gyereket, mondván ez nem teljes idős képzés, vigyem csak, ahová akarom.Az anyjuk úr istenit, komolyan...Atomot a svéd óvodai rendszerre. :-((

Május végén meg belecsaptunk a lecsóba, beindult a költözési project, akkor meg kb kisebb gondom is nagyobb volt, mint a blog, talán érthetően.A költözés lezajlott (erről majd bővebben), erre kiderült, hogy az új helyen lévő óvoda majd csak augusztus végén fogadja be Orsit.És még így is vad biciklizések árán sikerült csak az, amiről vadul papolnak,nevezetesen, hogy mindenki oda járjon óvodába, ahol lakik.Hát mi is pont ezt szerettük volna...Szerencsére sikerült azért.Addig meg, míg el nem kezdi a zsivány az ovit, rám hárul a nemes feladat, hogy egész nap szórakoztassam őt... :-) Holott lenne mit csinálni, orvosi rendelőbe, hivatalokba, szolgáltatókhoz, stb bejelentkezni, átregisztrálni, nyelviskolát, állást szerezni, miegymás.Na mindegy, egyszer remélem mexabadulunk ettől a tetű rendszertől.

fociorult.brazil.vb2014.jpg

Remélem, mindenki minimum ilyen igyekezettel szurkol... :D   Forrás: nemzetisport.hu

 

Illetve a ránk zúduló fociözön a negyedik oka, hogy elmaradtak az írások.Irgalmatlan terhelés jut ilyenkor az emberre, ha focifüggő azért, ha nem, akkor meg azért. :D Én az előbbiek közé tartozom, de nekem is komoly energiámba telt néha napján 4 meccset is végigülni.Szerencse, hogy utálom a sört, illetve általánosan nem nagyon piálok, komoly csapástól mentve meg ezzel a családi pénztárcát, és a békességet.Nem sok ilyen férj van, azt hiszem... :-)))))) És persze köszönetet kell mondani ilyenkor minden lánynak, asszonynak azért a türelemért, amit az embereik felé tanúsítanak!  :-))

focivb_2014_belga_alger_algeri_gol.jpg

Szeretnék egyszer én is ilyen képeket lőni, vagy legalább ilyen gólokat rúgni...   Forrás: twitter

Apropó, ha már itt tartunk.Szeretem ezt a focivébét, mert nagyon sok a meglepetés.Minden kívánságom így teljesüljön, mint ahogyan a spanyolokat elsőnek búcsúztatták.Nem tudtam neki eléggé örülni.Elismerem az eddigi hat éves teljesítményüket, a két EB és egy VB-címüket; de elég volt belőlük, unalmassá vált, hogy mindig ők nyernek, jöjjön valaki teljesen új.Az olaszokért, angolokért se nagyon ejtek könnycseppet, bár az angolokra várakozással figyeltem.És háromszoros hurrá minden várakozáson, erőn felül teljesítő "kiscsapatért", mint pl Costa Rica,Mexikó, Algéria, Nigéria.Jó persze, ezek egy része nem igazán kiscsapat, de a nagyokhoz nem szoktak mindig így felnőni.

focivb_2014_spanyolok_kiesese_kiralllyyy.jpg

Buszkeccék  mehettek szépen haza... :D    Forrás: twitter

Viszont nem szeretem ezt a focivébét például a rettenetes bírói színvonal miatt, hogy a horvátokat simán megfosztották a kokeró brazilok elleni győzelemtől, hogy pl Mexikónak nem nem adtak meg jó 3-4 gólt, illetve tizenegyest illetve mert hogy még mindig ennyire nem veszik igénybe a technika által nyújtott lehetőségeket.

Legyen egy kis esélylatolgatás is: a legjobb négybe Kolumbiát, a németeket, a hollandokat és a belgákat szeretném.Csakhogy a braziloknak és az argentinoknak jó eséllyel megmarad a mázlisorozatuk és ez keresztül húzza majd a számításomat.Costa Ricáért meg egyértelműen kár, már mint hogy túl hamar kerültek, kerülnek erős ellenféllel szembe.A döntőben meg német-holland 2:3! :D Vagy nem. Majd visszatérünk rá..Addig is, hajrá hollandok, németek, kosztarikánok, így, ebben a sorrendben!

brazil_rio_ejszaka_magasbol_asztakurva_twitter.jpeg

Legyen itt egy kép, hogy hova és miért is kellene egyszer eljutni...Kokéria fővárosa, Rió   Forrás: twitter

Ezen utolsó képre érdemes kattintani, előjön óriásiban is.Lehet eltenni háttérképnek... :-)

Szóval ennyit a fülénél fogva előrángatott különféle röhejes indokokról, most már jöjjenek a posztok.
Van, lesz miről írkálni, remélem tudom is tartani magam a kívánalmakhoz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr246472511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Seres 2014.07.06. 08:03:49

Egyetértek veled a világ futbalszinvonalának jot tett volna egy costarica belga döntö

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.06. 09:05:03

@Imre Seres: Gyááá, Inci bácsi, te itt (a blog.hu-n) ??? :D Örültem a kommentednek! :-)
süti beállítások módosítása