Karácsonyi történet...

2013.12.24. 17:04

Valahonnan kaptam, letöltöttem ezt a szöveget, szerintem fantasztikus.Nem volt ritka a mi családunkban sem, amíg gyerek voltam...Most már felnőttként azért igyekszem, hogy minél kevésbé legyen ilyen az ünnep.

Boldog Karácsonyt Kívánunk mindenkinek, rokonnak, barátnak, ismerősnek és minden idetévelyedő olvasónak!

***

Pár szó a Karácsonyról! ugye nektek is ismerős?

Huszonnegyedike, kénefa, ráérmég, nemérrá, majdholnap, elválok, veszekfát, azjólesz, hogynézmárki, jakérem, akkorazt, mennyilesz, ennyitegyfáért, legyenöt, legyenötfél, legyenhat, jóleszazelső.

Megyünknagyihoz, nemakarok, jönjézuska, minimaxkell, nagyimesél, minimaxkell, mosthagydabba,hozdamackót, eléghárom, csókilonka, köszönjszépen, ilonkáéknakis,
mér'nemköszöntél, nembajhabüdös, szálljbe, szálljki, ittanagyi, minimaxkell, hozjézuska.

Hozdfelafát, holatalp, teraktadel, neménraktam, deteraktad, ottszok'lenni, deottnincs, merteraktadel, utlálomakarácsonyt, elválok, megvanatalp, ugyeteraktadel, eltörtbazdmeg, menjteszkóba, félnégybzdmeg.

Holafűrész, szomszédnál, holaflex, szomszédnál, holaszomszéd, zalában, krvaanyját, aztlátogatja, picsábafával, kellafa, utlálomakarácsonyt, faragomkéssel, deneazzal, deazéles, kenyérvágó, eszünkzsemlét, hozzáltapaszt, úristen, azmégvárhat, bentvannézdmeg, ferde, ésmost, jobbradől, ésmost, mégmindig, ésmost, derondafa, anyád,
anyámathagyjukki, teddleakést.

Holadíszek, fentiszekrény, nincsottsemmi, másikszekrény, égőjó, tavalyvettem, nemégbazdmeg, pótizzó, azsemég, picsábaégővel, kellazégő, kontaktosvagymi, tedleakést, leszgyertya, leégaház, nemkellfűteni, szaloncukor, ötkilóvan, fasznakannyi, gyereknekkell, gömbdísz, szalmadísz, alufóliábandió, csengettyű, nincsencsúcsdísz, húzdráangyalt, fenyőttojik.

Csomagoljál, tökpazarlás, akkorfőzzél, főzökpacalt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, csomagolok, holacellux, papíroknál, holapapír, díszeknél, nincskarácsonyos, nebaszki, vanboldogszülinapot, nebaszki, ráíromjézuska.

Gyertekenni, minimaxkell, gyertekenni, mindjárt, gyertekenni, mindjárt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, nemszeretemahalat, pedigfinom, minimaxkell, nemjönjézuska, szeretemahalat, elsóztad, mosthagydabba.

Teddfellemezt, minimaxkell, szentestenem, kiskarácsony, nagykarácsony, pásztorok, namitkaptál, nemlegó, nesirjál, legókell, fakocka, le-he-góó-kell, apaisezzel, nemeztkértem, nincsnemez, mondtamlegót, kurvadrága, neagyerekelőtt, nehisztizzél, feldőltafa, kurvaélet, égazégő, mondtamkontaktos, deszépnyakkendő, úgysehordod,
akkorisszép, jóalánc, nemkellettvolna, pénznemszámít, ésalegó, kapszanyádtól, nesírjprücsök, szeretlek, énistéged.

Holnapanyádéknál, utálomakarácsonyt.

Boldog karácsonyt Mindenkinek!!!   :-)))))))

***

Amúgy élünk még, nem adtuk fel a blogolást, jövünk nemsokára...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr775707397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.29. 23:27:33

Ezt az apósomékról írták, ez nagjából 110%! :D

Szpidi67 (swe) · http://gszentes.blogspot.com/ 2014.01.30. 11:36:29

Igen, nagyon jo, jo magyaros, a sved verzio par soros lenne, es kevesebb karomokodassal es több piaval :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.01. 18:24:05

@Szpidi67 (swe): Hát lehet... :-)
Néztem a te blogodat, de kb. egy kukkot se értek belőle...Gondolom, valamilyen hajónapló lehet.Csak a svéd partoknál mozogtok?

Szpidi67 (swe) · http://gszentes.blogspot.com/ 2014.02.03. 09:52:15

Igen, fenykepes hajonaplo. Most van tervebm, hogy kieegeszitem mindegyik utat egy par oldalas beszamoloval. Igen, a Norra es a Södra Skärgården-ben. Több mint ezer kisebb nagyobb sziget van vegid a part mellett, ezek között rengetegen vitorlaznak, söt sokan jönnek at Norvegiabol es Daniabol is. Sok szigeten van marina (vendegkikötö), illetve rengetek a naturkikötö. Nagyon szeretjuk. Iden mar tervezek atkelest is Daniaba, es/vagy Norvegiaban :)

Szpidi67 (swe) · http://gszentes.blogspot.com/ 2014.02.03. 09:52:59

Ha errejartok, meg vagytok hivva egy körre :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.04. 04:50:18

@Szpidi67 (swe): Hmm, köszönjük szépen. :-)
Jó lehet, itt Stoki körül is van sok sziget.Engem a világítótornyok érdekelnének sok helyen, de nincs mivel eljutni oda...Nem tudod véletlenül, hogy kis csónakkal (indián kenu és hasonló méretek...) hogy vannak a szabályok, hová lehet menni, hová nem, kell e engedély?Eddig még nem találtam erre infót a neten, de biztos kell legyen.Mondjuk mi csak a tavakon evezgetnénk, de van ahol járnak nagyobb hajók is, stb...

Szpidi67 (swe) · http://gszentes.blogspot.com/ 2014.02.04. 12:05:45

Szabalyok vannak, bar az iroot szabalyok zöme a motoros es vitorlas hajokra vonatkozik. Engedely nem kell, beulsz a kenuba, kajakbe es uccu :) Uszni tudj, meg mentö melleny, de ez is inkabb ajanlott mint kötelezeö. Vizsga engedely nem kell, de a terkepene fell vannak tudtentev a korlatozasok, vannak szigetek amelyek termeszetvedelmi teruletek vagy nemzeti parkok, es pl. madar költes idejen nem szabad kikötni. DE a többsegukön ki lehet kötni is. Illetve egyes szigetek lehetnek magankezben, ott meg engedelyt kell kerni kiköteskor, de az allemenrätt eleg nagy szabadsagot biztosit. Sokan csinaljak a tengeri kajakozast is. Tavakon maximum a horgaszotot csonakbol korlatozhatjak, nem lehet mindenhol csonakbol horgaszni, de csak csonakazni szerintem mindhol szabad. Nekunk is van egy felfujhato kajakunk, bocikent a vitorlashoz :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.06. 22:53:48

@Szpidi67 (swe): Aham, ez jó, köszi.Nem akarok én tengerre menni, egyelőre csak az ilyen kis vacak tavakon gondolnám, hogy jó lenne lapátolni kicsit.Csak így körbe a part mentén, vagy át a szembeoldalra, meg vissza.Peca sem érint, annál sokkal nagyobb balfék vagyok, mintsem hogy sikerem lenne benne... Biztos beborulnék a csónakból... :D
ezek a gumikajakok strapabírók eléggé?Mert ugye sok a sziklás partszakasz, nem hasítja ki egy víz alatti kő?Mert csak könnyebb lenne tárolni, mint egy merev falút.

Szpidi67 (swe) · http://gszentes.blogspot.com/ 2014.02.07. 12:25:58

majd megnezem a pontos tipusat, de ez a komolyabbak köze tartozik, akar vadvizre is, es valemennyire birja a köveket is. Nem jatekbolti gumicsonak valamivel komolyabb...Igen mi is a könnyebb tarolas miatt vettuk.
süti beállítások módosítása