Hát kérem, már az első magyar meccsen megdőltem, mint Rottenbiller, mármint a jósolgatással.
Nem akarom elvinni a blogot teljesen a foci irányába, nem értek én ehhez annyira; de mivel örömködésben és tombolásban nagyon jó vagyok, ezért rákényszerülök.Mert, hogy tegnap csodát láttunk, nem lehet más szóval elmondani.

A sokak által lesajnált, sehova se várt csapatunk kapásból az első meccsén, kapott gól nélkül megverte a jóval előrébb jegyzett, selejtezőben csoportelsőként végzett Ausztriát.

A félidőben még abban reménykedtem, hogy kihúzzuk kapott gól nélkül, egy kivédekezett 0-0-ával.De rám cáfoltak Zsuzsiék, egy fantasztikus második félidőt produkálva, ahhoz képest egész sok helyzetet összehozva 2-0-ra nyertünk.

Fotó: Michael Dalder / Reuters

 Kirakom már a második gólt direktbe is, nem lehet elhinni, hogy a két magyar fehérben így cicázgat a sok piros osztrák között, bróhaha... :D

 

A mi Szalaink is mélyről kezd visszatérni, az évszámot se tudni, hogy mikor rúgott utoljára nem hogy gólt, hanem akár csak egy értelmeset is a kapu felé.De most ez nagyon kellett.

Itt a társasházban már mindenki tudja, hol laknak a magyarok, akkorákat üvöltöttem a góloknál. :D
Előre szóltam a csajoknak, hogy készüljenek, ha magyar gól lesz, de igazából én se gondoltam komolyan.Orsi meg vigyorogva kacsintott vissza, hogy most majd ő is üvölt velem. A kis bestella... :-)

focieb_2016_magyarosztrak_golszerzok_az_uefa_twitteren.jpg

És az esti meccsen még Izland is rúgott egy alaposat az esélylatolgatás állóvizét tartalmazó vödör oldalába; simán leikszeltek 1-1-re Cé-ékkel, totál felborítva a papírformát.Hát, ilyen ez a popszakma... :D

focieb_2016_izlandi_kurvaszep_kek_mezek.jpg

Fotó: uefa.com

Imádom az izlandiak kékjét is, őrjítően gyönyörű szép árnyalat

Szóval így jártam.Megvan az én keresztem is, mehetek be Stokiba, keresni valami foci EB-s ajándékboltot, venni magyar zászlovat, sálat, bolondsipkát, bongyorhajat, akármit, bármit.(Szégyenlem, hogy eddig még nincsen, de nem úgy adta ki korábban a hazautak alkalmából.Most is otthon akartam megvenni.Idekint meg egész biztos nincs címeres magyar zászló.).Hiszen ha itt továbbjutás lesz a legjobb 16-ba, akkor nekem is keresni kell valami kivetítős kocsmát, oda meg nem lehet csupaszon, relikvia nélkül menni.Illetve, ha már elkezdtem irkálni és ne adj isten, menetelés lesz belőle, akkor muszáj folytatnom...

De hát ennyi baj legyen, valahogy majd kibírom...  :-))))

Amin még elképedtem, hogy a magyar híroldalakon mindenhol a spontán kialakult pesti karneválról tudósítottak, ami a meccs után szűnni nem akaróan folytatódott.A körúton, a Deákon, mindenhol. Ajánlom ezt a cikkfolyamot, minden érdekesség itt van.

Az UEFA twitter oldala is sok magyar képet közölt, a mi Soleszünket választották a meccs emberének.Grat neki innen is.

focieb_2016_magyarosztrak_solesz_a_meccs_embere02.jpg

 focieb_2016_magyarosztrak_zsuzsiek_a_nezok_kozt.jpg

Ja és még ez a kép is erősen említést érdemel:

focieb_2016_magyarosztrak_stieber_golja_utan_tombol_szoveggel_festekkel.jpg

Fotók: ufea.com

Aszondják ott, hogy 1964 óta 52 évnek kellett eltelnie, hogy a magyarok újra győztes meccset ünnepeljenek az aktuális tornán. Erre mondják, hogy jobb későn, mint soha... :D

 

A fhansziáknak meg köszönet ezért a csodás fotóért a T-Eiffel toronyról, magyar fényruházatban.

focieb_2016_magyarosztrak_utan_magyar_szinekben_a_t_eiffel_torony.jpg

Fotó: MLSZ Instagram oldala

Most meg lehet izgulni szombatig, hogy a fókavadászokat hogyan fogjuk megverni.Csak egy kicsike 1-0 kéne, nem sok az, utána az osztrákok, portugálok azt csinálnak amit akarnak, főleg, hogy 6 ponttal akár csoportelsőként is végezhetnénk.
El sem hiszem, hogy ilyet le lehet merni írni...

focieb_2016_magyarosztrak_utan_csoportelsokent_vezetunk_brohahaa.jpg

focieb_2016_magyarosztrak_meccs_statisztika_mindenben_jobbak_voltunk.jpg

Kép: nemzetisport.hu

A statisztikáink is mindenben jobb az osztrákokénál

 

És ami a legfontosabb, amiért az egész foci-menetelés kéne folytatódjon, hogy a mostani kiscsávók lássanak, tapasztaljanak meg ilyen élményeket (mert hogy a mai harmincasok nem láthattak még életükben kijutott magyar csapatot...), hogy legyen újra sok futballistánk, akik közül nagyobb a merítés, és ne tűnhessenek el a tehetségek, majdnem úgy mint a piroshajú Soleszünk.

focieb_2016_magyarosztrak_kiscsavok_oromkodnek_a_gyozelmunk_lattan.jpg

Fotó: index.hu

Nekik kéne még sok győztes magyar meccset látniuk...

Ha semmi más eredményünk nem lesz az EB-n, csak ez;

már az is valami, egy pici kis lépés ezen az úton előre

 

Ő sem lett volna nem hogy a nap embere, hanem még csak válogatott se soha valszeg, ha a sok fogalmatlan, tehetségtelen magyar "szakember" edzőkön múlik.Bizakodok, hogy Stoki bá és Andy Mölla irányítása alatt talán jó helyen van, lesz a magyar foci jövője.

Még annyit a végére, hogy ettől még természetesen a kettő közül az osztrák csapat a jobbik, valszeg 10 meccsből 9-szer megvernének.De a lőtéri kutyát se érdekli ez most, mikor ez a tizedik nekünk jött ki jól egy nagyon fontos találkozón.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr508810958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása