Ki hitte volna??

2021.06.24. 16:55

A  foDball EB 2021 csoportmeccsek befejezése és az eredmények reakciói, néhány karakterben és pixelben.

futballszoba.jpg

Futballszoba, igyekeztem az egy időben lévő meccseket is együtt figyelni, már amennyire ezt lehet.

Svéd-Lengyel 3:2

A betyárját, kicsit késve nyomom be a tv-t és már egy oda a sárgáknak.Aztán meg Lewa egy másodpercen belül két kapufát fejel, mi lesz még itt??
Nahát, a végén ismét kiderült, hogy a svédek q nagy küzdők, nagyobbak, mint azt sokan gondolnák.A lengyelek végtelenül szimpatikusak, Lewa korunk egyik legnagyobb játékosa, de egymagában kevés, a többiek jóvallta gyengébbek.A döncivel se mentek volna sokra, de így, hogy egy pontot hoztak csak össze a maximális 9-ből, meg aztán végleg nem jutnak messzire.
Ősszel nekünk is ütnünk kell őket, meg kell tudni oldani.
Svédország nagy büszkesége ez a csoportelsőség, grat nekik!A jutalom az Ukrajna elleni meccs, a két kék-sárga csapat egymás ellen! :D

svedvikingek_wall_kisebb.jpg

Forrás: svenskfotboll.se

Szlovák-Spanyol 0:5

Örülök, hogy Dubrav (én bizony nem becézem) kapuját jól megterhelték.És annak is örülök, hogy a spanyolok nem lettek elsők, ilyen mákos játékkal ne is legyenek már.Ez alatt a két első, döncis meccsüket értem, meg a két mostani, mázlis öngólt.
Remélem, hamar kicsapják majd őket. :-)

focieb_2021_sved_tabella_vege.jpg

A svédek csoportjának végeredménye, Grafika: nso.hu

Német-Magyar 2:2


Nagyon belekezdtünk az elején, a mi Falábúnk* akkora troll lett, hogy fejjel szerzett vezetést már a 11. percben! :D Megint sokáig gyönyörűen tartottuk a dajcsokat, de jött az a szerencsétlen kifutás a második feles közepén, és a Péter kapusunktól nem idegen "gulácsizás" következtében oda is lett az előny, 1:1.Viszont ne legyünk igazságtalanok, ha nincs a kapusbaki, akkor nincs a fiatal Schäfer gyerek középkezdésből született gólja sem, amivel újra vezettünk.Nem lehet már elhinni, hiába látom a saját szememmel! Nem sokkal a vége előtt Goretz (ezek után én többet őt sem becézem...) távoli lövésével ismét egalizáltak a németek, ez volt az, amit nagyon nem akartunk volna.Innentől viszont már kihúzta a nationalelf a döncivel, fellélegezhettek a szurkolóik.
Karaszjovra a szovjet kopasz síposra sem lehetett egy szavunk sem szinte, akit nagyjából máglyahalálra ítéltünk volna az öt évvel ezelőtti, Izland elleni meccsért.Nála is látható a fejlődés, grat.

Kib..tt q rohadék sors, mekkora dráma volt már ez, te jó ég.Igazi élet-halál hartz, hogy Havertz és Goretzka neve után germánosan írjam.
A németek kínkeservvel tudtak csak egyenlíteni, a szurkolóik arcán a kétségbeesést és a pánikot lehetett látni sokáig, ekkora dícséret nem tudna még egy lenni a magyar fiúknak.Centikre, percekre voltak, voltunk a csodától, de nem sikerült.Viszont most már tényleg elmondhatjuk, hogy van csapatunk, amely a kontinens legjobbjaival is pariban tud lenni, óriási dolog ez, köszönjük.
Ezen az EB-n talán bármelyik másik csoportból továbbjutottunk volna, kivéve ezt az egyet…
Erre mondják valahol valakik, hogy "Balsors, akit régen tép"...

Portugál-Francia 2:2

Cé és Benzin, aki a Realban csakis a legnagyobbak közt említhető BBC csatártrióban tolta évekig, itt most ellenfélként kerültek szembe egymással.Valszeg valami időeltolódásba kerülhettek, mert rögtön a tizenegyespárbajba kezdtek bele, ketten 3 tizit nyomtak be az ellen kapujába. Cé természetesen nem hagyta ki ismét a bömbölést, kétszer is megmutatta a lelátó népének a mutatványát. :D
Ha a magyar csapatnál meg van említve a kapuspotya, akkor itt is meg kell legyen, Hugo Lloris szintén hatalmasat gulácsizva hozta össze a portugáloknak az első büntetőt, ráadásul ő még megtoldotta egy jobbegyenessel is, a portugál  Danilovat kellett ápolgatni utána percekig (Ez nem az ex-Honvédos Ló Dániel, hanem egy másik.A szerk.).Benzin a negyedik gólt (csapata másodikját) egy támadásból szerezte, a kapufa segítségével, annál jobban oldalra helyezni nem lehet egy lövést.
2:2 után meg már nem erőltették a csapatok, és akkor a másik meccsen addigra már nekünk is mindegy volt sajnos az eredmény.
A legviccesebb a többnyire magyar közönség volt, akik a magyar góloknál hatalmas ovációkat rendeztek; a portugál és a francia szurkerek, játékosok meg csak sasoltak, hogy mi van... :D

szurkolook_k.jpg

Forrás: m4sport tv, képernyőlövés

focieb_2021_magyar_tabella_vege.jpg

És a magyar csapat tabellája, Grafika: nso.hu

Visszatérve a magyar meccsre:

Pontot, gólt sem remélt sok ember velem együtt sem, ehhez képest világbajnokok, Európa-bajnokok küzdöttek ellenünk. Most is 6 támadó a végén ellenünk, 2-2 után világsztárok húzzák az időt a csapatunk ellen. Nagyon szomorú ez, de mennyire dicsőítő is egyben.Rossi mester is valami olyat nyilatkozott, hogy az előzetes elvárásokhoz képest most csalódottak vagyunk, dühöngünk, hogy nem jutottunk tovább...És mennyire igaza van. Ki hitte volna ezt?!?
Egy ilyen csoportban az összes ellenfelünk ellen mi találtunk be először a kapuba!
Egyik ellenfél sem dőlhetett  hátra ellenünk!
A portugálokat leszámítva, ők kaparhattak az egyenlítésért mindhárom meccsen!
Válogatottunk 98 percet játszott előnyben és csupán 12 percet hátrányban.
Az utolsó meccs végén is továbbjutásra álltunk.
A lexebb az az időszakos tabella volt, amit a svéd tv-sek tettek ki, jelesül egy ideig a második helyen volt a magyar csapat.Én hülye meg nem fotóztam le a tv képernyőjét.

jatekosok.jpgForrás: m4sport tv


Még egyszer: ki hitte volna mindezt??


Nehéz most a meccs végén nem elkettyenve szomorkodni, viszont ezek az eredmények egy bíztató, reményteljes  őszt vetíthetnek előre, ahol a fiúk megmutathatják, hogy sok évtized után egy VB-re is ki tudnak jutni. Anglia ellen sem kell betojni (két szaros lőtt góllal lettek csoportelsők, ennél még mi is többet rúgtunk negyedikként, LOL!), a lengyelek ellen is simán lehet esélyünk, akkor meg mi, szurkerek nem tehetünk mást, csak ordítani a CSAPATÉRT.

Az előzetesen feltett kérdésre tehát a válasz: közelében sem jártunk a 10 vagy több bekapott gólnak, sőt még rúgni is tudtunk az ellenfeleinknek hármat, és még de pláne szereztünk két pontot is a döntetlenekkel.
Földig hajolok a CSAPAT előtt akikre minden magyar büszke lehet!

* a mi Falábúnk a Szalai Ádám, erre a névre elég alaposan rászolgált azzal a rettenetes, góltalan két évvel a karrierjében, amivel valszeg nem dicsekszik el senkinek sem.Kis túlzással kerékkötő, emberhátrány és kispad-melegítő volt a klubjában is meg a válogatottban is.Utána viszont nagyot hajrázott idén tavasszal, gyakorlatilag újra felépítette magát; ezt is el kell ismerni, kapott is új szerződést még így, veteránként is a klubcsapatában.Le a kalappal előtte.De ez a név már rajta marad részemről, sajnálom. :-)
Remélem azért nem haragszik ő sem.

Egy kis statisztika még: az országok, akik nálunk is kevesebbet termeltek, ráadásul sokkl gyengébb csoportokban:

Törökország: 0 pont
Észak-Macedónia: 0 pont
Skócia: 1 pont
Lengyelország: 1 pont
MAGYARORSZÁG: 2 pont
Vagyis még csak utolsók sem lettünk, számszakilag sem.

Még a végére egy kis lapszemle az európai országok vezető sajtóorgánumaitól, az MTI-nek köszönhetően.Csak hogy látszódjon, nem (csak) én lelkendezem fogalmatlanul...:

focieb_2021_gerhun_utan_lapszemle01.jpg

focieb_2021_gerhun_utan_lapszemle02.jpg

focieb_2021_gerhun_utan_lapszemle03.jpg

focieb_2021_gerhun_utan_lapszemle04.jpg

Jövünk még vissza, a svédek küzdelmei és a végkimenetel biztosan megérdemel egy posztot legalább.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr616603734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása