Ez kérem szépen, ez az a helyzet, amikor elfogy a szó, kevés lesz a papír, a ceruza, a billentyűzet és maga a blogger is, ezt már nem lehet fokozni.Magyarország csoportelső...izé, CSOPORTELSŐ! Nem lehet eléxer leírni, eleget örülni, sírni, hogy ez megtörténhet, hogy nem jött közbe semmilyen balfék szerecsétlenkedés, hogy az EB eddigi legjobb meccsén lazán tartsuk a lépést a celeb portugálokkal!Mi az hogy tartsuk, végig vezettünk, hiába kaptunk gólokat, nem estünk össze, nem jött a kishitűség, a gyámoltalanság, az összeesés; amit az utolsó 30 évben már annyira soxor megtapasztaltunk...Ez a játék, ez az összetartás erőt kell adjon a csapatnak a további meccsekre, és az EB után a VB felkészülésre is ősztől.Ahol ismét a portugál cuncimókussal és csapatával fogunk találkozni... :D

focieb_2016_magyarorszag_csoportelso.jpg

Tegye ki mindenki otthon a falra, vagy a perszonálkompúteren háttérképnek!!

Kép: uefa@twitter

 

Az első gólunkat Gera szerezte, dukált is neki ennyi, révén, hogy valszeg ez az utolsó nagy tornája (talán még a következő), hiszen 37 éves.

focieb_2016_magyarportugal_gera01.jpg

focieb_2016_magyarportugal_gera02.jpg

Fotók: index.hu galériák

A másodikat és a harmadikat egy-egy remekbe szabott távoli lövéssel a mi Zsuzsink szerezte.Tudható volt, hogy szeret rárúgni 16-on kívülről is, de ez így fantasztikus volt, még ha kellettek hozzá a selyemcukorka-színű dél-európaiak is, mert hogy mindkét távoli lövés megpattant egy-egy védőn.

focieb_2016_magyarportugal_zsuzsi01.jpg

focieb_2016_magyarportugal_zsuzsi02.jpg

Az UEFA is szalutál Zsuzsi góljainak! Fotók: uefa@twitter

 

Sajnos a  mexerzett góljainkat rendre ki tudták egyenlíteni a luzitánok, az elsőt Nani szerezte, a másik kettőt az ellenünk megtáltosodó Cé. Szerintem ezt az elsőt lehetett volna fogni a három közül, kicsit lemaradt a magyar védő, és talán Király is mintha picit késve indult volna érte...De nem akarom túlokoskodni, bement, hát bement.

A nyavalyás Cé góljait nem lehet számon kérni senkin, ha ez a csirkefogó formába lendül, akkor ott nincs sok esélye senkinek.

Bizonyítja is az első gólja, amit oxival helyezett a kapunkba, extraklasszis megoldásként.Már a bátorság is elképesztő, hogy egy helyzetet így mer megjátszani.A kivitelezést pedig csak elismerni, megsüvegelni lehet.A másodikját csak simán egy gyors, kiugró fejessel abszolválta, ami után szarvasbőgni is elfelejtett, inkább rohant vissza középkezdeni, hiszen fogytán volt az idő. Közben a meccs végére kiderült, hogy az osztrákok már nem szólnak bele semmibe sem, (sőt a legvégén még jól ki is kaptak Izland ellen...) így nekünk is, meg Cé-éknek is teljesen jó lett a döntetlen.Még az a látványos és legális időhúzás, hát a hasamat fogtam rajta... :D

A tippelgetésem erősen csekély mértékben jött csak be (annyi csak, hogy lesz győzelmünk, meg hogy Cé igencsak hangulatember, hangulatformában...), de sebaj; játéknak jó volt, egész sokan látták is, köszönet az index.hu bloxerkesztőinek, akik kicsit megtolták a nézettséget (erről majd másik posztban írok).

Egy a lényeg, hogy évtizedek óta nem játszottunk ekkorát egy olyan futballtornán, amit a világ is néz (na jó, szorítkozzunk a Föld nevű bolygóra...).Innentől kezdve nincs teher a fiúkon, játsszák ki a maximumot magukból, és meglátjuk, hogy meddig jutunk.A belgákat sikerült kapni a 16 között, azok sem istenek, volt már olyan, aki megverte őket.És ha sikerülne valahogy lenyomni őket, akkor jöhetnének a britt(sicc!) csapatok meccsének győztesei, akik ellen szintén nem vagyunk ilyen játékkal esélytelenek.És ott már a 4 közt lennénk... :-o

focieb_2016_nyolcaddontok_agrajz_karikas.jpg

Kép nemzetisport.hu

De ne menjünk még ennyire előre, ünnepeljünk még egy kicsit, ennek örömére álljon itt a most már Európa-hírű mackónadrág, ami lassan mémmé válik... :D

focieb_2016_teiffel_mackonadragos.jpg

Fotó: ismeretlen, valamelyik közösségi oldalon találtam, oda is be volt másolva

És a végére még egy kis trollkodás: Cöhh, meg pffff, hogy az UEFA így felhigítja, meg devalválja ezt a remek focitornát, hogy ilyen nyeretlen, harmadik helyezettként vigaszágon épp csak továbbjutó,  nímand portugálok is részt vehetnek a 16-ok közt... :-))))))))))))))))))))))

Elnézést, nem lehetett kihagyni, és nagyon jól esett...   Ja és a selyemcukorkáknak a spanyolverő (na, ezen is mekkorát örömködtem... :D ) horvát atomfutball jutott, asszem meg is lesz Ronaldóéknak a végállomás.A horvátoknál nem egy sztár játszik, hanem úgy 6-8...Kéééváncsian várom azt a meccset is!

A svédek az esti párbajok egyikén simán kikaptak egy kései, talált góllal a belgáktól, így búcsúztak az EB-től.Szégyelljék össze magukat, titkon készültem, hogy esetleg őket kapjuk; mekkora esemény lehetett volna bent Stockholmban, valami nagy kivetítő előtt az összes kinti magyarral együtt tombolni ellenük... 

De sajnos gyáván megfutamodtak... :D

A nap híre még, hogy szintén a helybélieknél  Zlátán lemondta a válogatottságot.A szövetségi kapitány, Erik Hamrén is távozik, na asszem most vannak egy icipicit sz@rban a kék-sárgák...Valahol ez várható volt a közeli jövőben, 34 évesen klubszinten sem fog már sokat játszani a sasorrú copfos.Asszem tavaly nyilatkozta, hogy talán még 1-2 év.

focieb_2016_svedbelga_zlatan_utolso.jpg

Lehet elölről kezdeni a munkát, meglátjuk meddig és hová jutnak...Zlátán nélkül már nem biztos, hogy fogok járni a meccseikre, ekkora klasszis, mint ő, nem fog egyhamar játszani náluk.Persze, ha lesznek számottevő ellenfelek, akkor még meggondolom magamat ... :D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszakonelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr478833764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása